Pagatavojiet vēlajās brokastīs!
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 6 kūciņām: 0,5 kg saldētas kārtainās bezrauga
mīklas, 50 g mandeļu skaidiņu vai kapātu mandeļu, 50 g brūnā
cukura, 0,5 tējk. kanēļa, sakapātas piparmētras pēc vēlēšanās, 2-3
āboli (atkarībā no lieluma), 1 ola pārziešanai
1. Vispirms
pagatavo pildījumu jeb kabatiņu: samaisa mandeļu skaidiņas vai
sakapātās mandeles ar brūno cukuru, kanēli un sakapātajām
piparmētrām.
2. Katru ābolu sagriež astoņās daivās, mazliet
pasautē katliņā, jo citādi cepeškrāsnī tas neizcepsies mīksts tik
ātri kā mīkla.
3. Ņem kārtainās mīklas plāksni un nogriež no tās
apmēram 2/3.
4. Uz mīklas pa diagonāli uzber mandeļu un cukura
maisījumu un uzliek četras lielākas ābolu daivas vai astoņas
mazākas daivas.
5. Aizloka kabatiņu ciet.
6. Pārziež ar olu
un cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 25 minūtes.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 2 porcijām: 1,5 glāzes auzu pārslu, 1 apelsīns (vai
2-3 burkāni), 1 ēd. k. dzērveņu, 1/2 ābola, ap 50 g ķirbja, 6-8
valrieksti, 1 tējk. medus
1. No viena apelsīna (vai burkāniem)
izspiež sulu, pievieno tējkaroti medus un maisa tik ilgi, līdz
medus sulā izšķīst.
2. Auzu pārslas pārlej ar apelsīnu (burkānu)
sulu. Svarīgi, lai sulas nebūtu pārāk daudz un pārslas tajā
neizmirktu tik mīkstas, ka veidojas putra. Tām nepieciešams tikai
nedaudz uzbriest.
3. Pierīvē pusi ābola (ābolus no lauku dārza
var rīvēt ar visu mizu), pēc tam - gabaliņu ķirbja.
4.
Visbeidzot pievieno dzērvenes, riekstus un kārtīgi izmaisa.
5.
Sātīgais un veselīgais muslis gatavs!
Karstmaize ar kazas sieru
2 šķēlēm vajadzēs: 2 šķēles čabatas, gabaliņš kazas siera,
zaļumi pēc izvēles (rukola, biešu lapas vai salātlapas), pāris
šķiņķa šķēļu (der arī auksti kūpinātas cūkgaļas vai liellopa gaļas
šķēles), 1 vārīta vai marinēta biete, olīveļļa
1. Maizes
šķēlēm uzlej nedaudz olīveļļas, un uzkarsētā pannā (vislabāk -
grilpannā) maizītes nedaudz apgrauzdē.
2.Vārīto bieti sagriež
nelielos gabaliņos. Derēs arī jebkuras vecmāmiņas vai pašu vasarā
samarinētās bietītes.
3. Ņem apgrauzdēto maizi, uzliek gabaliņos
salauztu kazas sieru un plānās šķēlītēs sagrieztu šķiņķi. Šķiņķi
var aizstāt ar auksti kūpinātas cūkgaļas vai liellopa gaļas
šķēlēm.
4. Pa virsu liek vārīto vai marinēto biešu gabaliņus.
Maizi pārkaisa ar zaļumiem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri