Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Par noskumušajām krūtīm

Bundžu Jānis*

Pagājušās nedēļas nogalē konsultants ierasti šķirstīja Latvijas ziņu portālu lapas, meklējot iespējamus korupcijas gadījumus, par kuriem būtu nepieciešams ziņot.

Pēkšņi uzmanību piesaistīja vēsts, ka 25. augusts ir Pasaules toplesa (latv. - bezaugšas) diena. Protestējot pret tēviņu staigāšanu publiskās vietās bez krekliņiem, Vankūverā, Ženēvā, Parīzē, Telavivā un citur notikšot tolerances marši, demonstrācijas un demonstrējumi. Iespaidīgu protesta formu piedāvāja kādas TV žurnāliste Kanādā. Uzdodot pilsētiņas mēram jautājumu - vai pie jums atļauts pastaigāties bez krekliņiem, jaukā dāma tūlīt arī demonstrēja, kā tas ir - bez krekliņiem. Solīdais kungs sākumā aizrijās, bet tomēr noturējās, atbildot, ka… mmm… vispār atļauts tā kā esot, bet viņš nerekomendējot.

Konsultants uzreiz iedomājās, kuras pilsētiņas mēram Latvijā TV tiešraidē varētu uzdot šādu ilustratīvu jautājumu. Gan jau tad kāda no daiļajām oponentēm beidzot noliktu mazo, bezkaunīgo vīriņu pie vietas.

Zinot liberālo ideju lavīnveida attīstību, bija skaidrs, ka arī Latvijā, sekojot labāko draugu piemēriem, tiks rīkotas bezaugšas tolerances akcijas. Bundžu Jānis steidza lūkot, kurus no, jādomā, daudzajiem kailo krūšu aizstāvēšanas pasākumiem Latvijā paspētu apmeklēt.

Mja…

Sākumā pat šķita, ka uzkāries dators. Nekur nevienas norādes uz iespējamo akciju norises laiku, vietu un formātu. Arī Latvijas draudzīgo televīziju pulciņš draudzīgi klusēja. Sociālajos tīklos turpināja strīdēties par to, kuram Dombrovskim taisnība.

Vai tiešām laikā, kad no Rietumiem brīvi ieplūst pasaules elpa, aizspriedumu vāks tik ciešs? Nevar būt. Par praida pasākumiem dzird runājam gadu iepriekš. Tas bija viens no galvenajiem pārbaudes jautājumiem pirms pašvaldību vēlēšanām. Ušakovs vinnēja vienīgi tāpēc, ka piekrita piedalīties, ja sieva atļaušot.

Un šeit pilnīgi nekā. Ne blondīņu biedrības aktivitāšu, ne Delnas vai transpersonu akciju. Neko nav teicis ne Didzis Melbiksis, ne Jānis Iesalnieks. Vienkāršā tauta var apjukt - kuri tad ir pareizie un kuri nepareizie tolerances pasākumi.

Kāds tam izskaidrojums?

Pareizais viedoklis. Visā civilizētajā pasaulē šobrīd vēl turpinās atvaļinājums. Militāristiem atvaļinājums bija jūlijā, tādēļ gatavošanās Sīrijas karam gan norit bez aizķeršanās. Bet citādi - Pasaules bezkreklu popularizēšanas diena izvēlēta neveiksmīgi - Pasaules atvaļinājumu mēnesī. Tomēr liberālajam spārnam pienākas nopietni pārmetumi. Par modrības trūkumu. Vismaz vajadzēja protestēt pret to, ka līdzekļi nav iedalīti. Kauns!

Protams, situāciju var labot. Augusts tūlīt beidzas. Laiks vēl jauks. Pareizais viedoklis ieteic vairākas versijas bezkreklu popularizēšanas labākai norisei.

Pasākumu var apvienot ar Aristoteļa svētkiem. Reizē tiktu pastrīpota atsegtu krūšu kultūrizglītojošā nozīme.

Vai arī - drīzākā laikā var sagaidīt virkni piketu par budžeta skopumu. Paudīšot attieksmi, pieprasīšot demisijas un citas garlaicīgas lietas. Nu ko, atskries runāties opozīcijas Elksniņš, un televīzijās būs 10 sekunžu zibkadrs. Kurpretī attieksmes paušana bez krekliem radītu pilnīgi citu efektu. Varbūt atmaigs pat finanšu ministra akmenscietais vaigs. Situācija gan sarežģītos, ja ministru kungi un kundzes arī iznāktu aprunāties, tā sacīt, bez augšām, demonstrējot gan toleranci, gan to, ka viņiem/-ām nekas nav slēpjams.

Bet viņiem/-ām jau bail.

* ļoti neatkarīgs konsultants.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?