Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Pārdzīvotais līdzinās murgam

«Viņš ir ļoti draudzīgs puisēns - nāca klāt, gribēja ar visiem draudzēties. Vecāki viņu ātrāk palaida skolā, kas, iespējams, bija iemesls, kāpēc zēnam nepadevās mācības,» Jaunjelgavas vidusskolas tualetē piekauto pirmklasnieku raksturo direktore Lauma Mīlīga (Vienotība).

Pirmajā klasē viņš mācījās otro gadu, taču pēdējā semestra noslēgums izvērtās traģisks - 22. aprīļa rītā bērns starpbrīdī iegājis tualetē, kur viņu piekāva trīs piektās klases audzēkņi. Pēc notikušā zēns skolu nav apmeklējis. Viņa māte atsakās sniegt informāciju par šā brīža situāciju, pamatojot, ka pārdzīvotais līdzinās murgam: «Esam noguruši no lielās uzmanības, ļoti daudzi cilvēki piedāvā palīdzību, taču morāli mums neklājas viegli.» Šobrīd bērns fiziski jūtoties labi, taču notikušais atstājis psiholoģiskas sekas, ko novērst palīdz speciālisti krīzes centrā Valmierā. «Cietušais kopā ar māti un jaunāko brāli te uzturas jau teju mēnesi - tik ilgu rehabilitācijas kursu vardarbībā cietušiem bērniem apmaksā valsts,» atklāj nodibinājuma Centrs Valdradze valdes priekšsēdētāja Eva Sāre-Aizsilniece.

Šobrīd portālā Ziedot.lv uzsākta līdzekļu vākšanas kampaņa piekautā bērna turpmākai psiholoģiskai rehabilitācijai un logopēda vizītēm, lai mazinātu mācīšanās traucējumus. «Kopš pirmās dienas, kad notikušais tapa zināms plašākai sabiedrībai, mēs saņēmām zvanus no palīdzēt gribētājiem. Taču ziedojumu vākšanas kampaņu varējām uzsākt tikai pēc cietušā mātes iesnieguma. Sākotnēji viņai šķitis, ka bērna psiholoģiskā trauma būs pārejoša, bet speciālisti krīzes centrā secināja, ka psihe ir iedragāta un minimālais atlabšanas laiks varētu būt gads. Ģimene ir trūcīga, tāpēc ziedotie līdzekļi tiks izmantoti transporta izdevumu segšanai, jo kāda psiholoģe piedāvājusi konsultēt bez maksas,» norāda Ziedot.lv pārstāve Ilze Ošāne. Viņa Dienai atklāj, ka cietušā māte plāno uzsākt tiesvedību pret vardarbībā vainotā skolēna vecākiem. Juridisku palīdzību piedāvājuši advokāti, un, ja viņi to sniegs bez atlīdzības, daļa ziedojumu varētu tikt izmantota tiesas izdevumu segšanai.

Tikmēr policijas izmeklēšana vēl nav noslēgusies: «No mūsu puses pierādījumi ir savākti, bet gaidām psihologa slēdzienu un pēdējos atzinumus no tiesu medicīniskās ekspertīzes par miesas bojājumu pakāpi. Atkarībā no tā lieta tiks nodota vai nu pašvaldības Administratīvajai komisijai, vai Aizkraukles rajona tiesai, kas teiks gala spriedumu - gan par to, kurš ir vainīgs, gan par piemērojamo sodu,» skaidro Aizkraukles rajona policijas pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieks Gatis Strazdiņš.

Diena jau ziņoja, ka aizdomās turamo varmāku Jaunjelgavas novada dome lēmusi izslēgt no skolas, to pamatojot ar faktu, ka skolēns deklarēts cita novada teritorijā. Savukārt tiesībsargājošās iestādes norādīja, ka šāds lēmums ir pretrunā ar normatīvajiem aktiem. Šī iemesla dēļ arī L. Mīlīga nav gatava pildīt domes rīkojumu. Iespējams, viņa 14. jūnijā lūgs jaunievēlētajai domei, kurā ievēlēta arī pati, atcelt šo lēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?