Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Paver durvis uz Ameriku

Pārsvars faktiski visos elementos ļāva Mairim Briedim piektdien Liepājā pārliecinoši ar tehnisko nokautu pieveikt čehu Lubošu Šudu cīņā par pasaules smagsvaru (līdz 91 kilogramam) čempiona jostu Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) versijā. Piecos raundos latvieša pārsvars bija tik liels, ka pretinieks no tālākās cīņas atteicās. Briedis un viņa treneri cer, ka gūtais panākums plašāk pavērs durvis uz vēl neapgūto Amerikas profesionālā boksa pasauli, kur jau redzams nākamais mērķis - čempiona josta kādā no prestižāko boksa organizāciju versijām.

Vēsturiskais notikums Latvijas profesionālajā boksā neapšaubāmi aizritēja to dienu traģisko notikumu ēnā. Briedis, kurš pats ikdienā strādā iekšlietu sistēmā, nenoliedza, ka nemitīgi, līdz pat izbraukšanai uz cīņas norises vietu sekojis līdzi notikumiem galvaspilsētā, bet uzvaru cīņā veltīja visiem nelaimē cietušajiem. Ringā Latvijas bokseris attaisnoja favorīta statusu un pierādīja savu pārākumu, un pirms sestā raunda čehs Šuda atteicās no tālākās cīņas. «Viņš no tālākās cīņas atteicās, jo neesot vairs redzējis ar vienu aci un negribējis riskēt. Viņu saprotu, jo tālāk jau pašam vien ar savu galvu un veselību būs jādzīvo. Diezin vai viņam par cīņu samaksāja tik daudz, lai šoreiz ietu uz visu banku,» Briedis kā bokseris kolēģa lēmumu izprata, lai gan atzina, ka tas liedzis viņam sevi pārbaudīt divpadsmit raundu cīņā. «Biju domājis pa īstam sākt boksēt tikai pēc sestā septītā raunda. Diemžēl sanāca tikai pieci.»

Latvijas boksera ilggadējais treneris Vasilijs Čerņigovs sarunā ar Dienu norādīja, ka cīņas iznākumu izšķīra sportistu atšķirīgais tehniskās sagatavotības līmenis. «Jau iepriekš teicu, ka vairāk kā sešu raundu nebūs. Čehs izvēlējās aizsardzības taktiku un gaidīja, kad Mairis atvērsies, lai mēģinātu trāpīt. Viņš centās izmantot savu spēcīgo sitienu ar labo roku, taču nepilnības tehnikā to neļāva,» treneris analizēja sportistu sniegumu. Briedis atzinās, ka no Šudas labās rokas sitiena gaidījis lielāku spēku, turklāt bažas radīja paša labās rokas stāvoklis. «Tā tikai pirms cīņas tika «sataisīta». Uztraucos, ka nebūs iespējas likt galdā savus galvenos trumpjus, taču atradām viņa vājo punktu, un pie tā arī strādājām.» Briedim roka esot savainota jau ilgu laiku, turklāt, tā kā pirms cīņas allaž nākas nomest svaru, lai iekļautos savā kategorijā, saites izžūstot un savainojums par sevi liekot manīt vairāk. «Tāpēc ļoti svarīga loma manā karjerā ir Marekam Osovskim, kurš to visu kontrolē,» Briedis Latvijas Olimpiskās vienības masierim piedēvēja neredzamā pelēkā kardināla lomu savos panākumos. Tāpat viņš izcēla treneri Čerņigovu, ar kuru kopā ir jau vienpadsmit gadu, un Sandi Kleinu, kurš divus gadus rūpējas par sportista fizisko sagatavotību.

Kā iepriekš Dienā jau rakstīts, izcīnītā čempiona josta IBA versijā ir tikai pakāpiens ceļā uz lielākiem panākumiem. Galvenais mērķis ir cīņa par kādu no čempiona jostām četru nozīmīgāko profesionālā boksa organizāciju Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) versijās. Visticamāk, tālākais ceļš Brieža profesionālajā karjerā arvien biežāk vedīs pāri Atlantijas okeānam, kur pirmā, ne tā veiksmīgākā pieredze gūta jau šovasar. Gūtās mācības tiks ņemtas vērā, turklāt nu jau Latvijas bokseri Amerikā uzlūkos kā sevi jau pierādījušu sportistu. «Pagaidām nākotni vēl ir grūti prognozēt, taču domāju, ka turpinājums būs amerikāņu ringā. Bokss ir sarežģīts ar to, ka jāpanāk, lai tevi ievērotu. Tikai tad var tikt tālāk,» treneris Čerņigovs atgādināja, ka boksa tirgus Amerikā un Eiropā tomēr ir divas ļoti atšķirīgas pasaules. Briedis piekrita tam, ka izcīnītajam titulam jākalpo par tramplīnu, lai sevi pierādītu Amerikas publikai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?