Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +4 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 14. novembris
Fricis, Vikentijs

Piestāv pēdējām zelta rudens dienām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pikantās tomātu pankūkas

4 pankūkām: 1/2 glāzes svaigu vai savā sulā konservētu tomātu gabaliņu, 1 daiviņa ķiploka, ūdens, 200 ml zirņu miltu, 1 tējk. sezama vai ķimeņu sēklu, 1/2 tējk. cukura, 1/2 tējk. sāls, melnie pipari pēc garšas (bet vēlams pievienot dāsni), 1 tējk. citronu sulas, naža gals cepamā pulvera, pēc vēlēšanās šķipsniņa kurkumas
1. Vispirms tomātus un ķiploku samaļ blenderī. Ja nav blendera, tomātus var vienkārši sīki sakapāt un tad samaisīt ar pārējām sastāvdaļām.
2. Pielej ūdeni tik daudz, lai iegūtu 300 ml šķidruma.
3. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas, samaļ blenderī viendabīgā mīklā. Ja zirņu milti stipri uzbriest, var pieliet vēl mazliet ūdens, jo mīklai jābūt lejamai, lai iznāktu plānās pankūkas.
4. Cep nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm zeltaini brūnas plānās pankūkas. Pasniedz ar skābu krējumu vai salātiem.

Rudens dārzeņu krēmzupa 4. Pasniedz, pārrīvējot m

Sastāvdaļas 2-3 porcijām: 200 g selerijas saknes, 200 g ķirbja, 100-150 g burkānu, 500 ml dārzeņu buljona, 2 daiviņas ķiploka, 2-3 ēd. k. kausētā siera, 1/2 tējk. karija, muskatrieksts, zaļumi rotāšanai
1. Seleriju, ķirbi, burkānu nomizo un sarīvē ar rupjo sakņu rīvi. Liek aukstā buljonā, uzvāra, pavāra 5-7 minūtes. Pievieno kurkumu.
2. Lej zupu blenderī, pievieno ķiploku, sablendē.
3. Lej atpakaļ katlā, pievieno kausēto sieru, izmaisa, līdz tas izkūst zupā.

Pīles konfits

Sastāvdaļas sešām personām: 6 pīles kājas ar šķiņķīšiem, 2 ēd. k. rupjā jūras sāls, 2 ēd. k. Provansas garšaugu maisījuma (dzirnaviņās samaļ kaltētu grieķu raudeni, kārveli, salviju, rozmarīnu, pētersīli, estragonu un lavandu), 1 ēd. k. dažādu piparu maisījuma, 500-800 g pīles tauku sutināšanai
1. Pīles gabalus nomazgā un nosusina. Sajauc kopā visas garšvielas un ar tām rūpīgi no abām pusēm ierīvē pīles gabalus, kurus pēc tam liek bļodā, pārsedz ar pārtikas plēvi un noliek diennakti nostāvēties ledusskapī.
2. Nākamajā dienā no pīles gabaliem notrauš garšvielas vai ar ūdeni tās noskalo un pēc tam kārtīgi nosusina. Pīles ādā pāris vietās izdara iegriezumus, lai tauki ātrāk iztek. Katliņā ar biezu dibenu izkausē taukus un tajos liek pīles gabalus, lai tie pilnībā būtu tauku ieskauti. Katlu liek uz gāzes plīts uz vismazāko iespējamo liesmu. Pīli savos taukos lēni vāra vismaz divas stundas. Kad gaļa sāk atdalīties no kauliem, konfits ir gatavs.
3. Ja vien tas nav paredzēts ilgstošai uzglabāšanai, konfitu atdzesē tajā pašā katlā. Nākamajā dienā no pīles gabaliem noloba sastingušos taukus, liek uz pannas un apcep kraukšķošu ādu. Kad gaļa viscaur izsilusi, to ceļ galdā ar krāsnī ceptiem kartupeļiem un sautētiem sarkanajiem kāpostiem vai zaļajiem salātiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?