Pirmssvētku kārumi
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Ceptu topinambūru un biešu salāti 8. Sakuļ mazli
Sastāvdaļas 4 porcijām: 2-3 mazas bietītes, 200 g topinambūru, 4
saujas (ap 40-50 g) svaigu spinātu un/vai rukolas lapiņu, 30 g
izlobītu labu valriekstu, 1-2 bumbieri, 1 ēd. k. Provansas zaļumu
maisījuma (vai vismaz rozmarīns, timiāns, raudene jeb oregano),
Extra virgin olīveļļa, 1-2 ēd. k. balzametiķa vai aveņu etiķa, sāls
pēc garšas
1. Topinambūrus un bietes nomizo (bietes var sagriezt
daiviņās), aplaista ar olīveļļu, pārkaisa ar Provansas zaļumiem un
sāli, ietin folijā (atsevišķi bietes un topinambūrus, lai tie
nenokrāsotos no bietēm) un cep līdz 200 grādiem uzkarsētā
cepeškrāsnī piecas minūtes.
2. Tad topinambūriem foliju paver un
turpina cept, līdz dārzeņi mīksti un ar brūnu sānu.
3. Ik pa
laikam pārbauda gatavību, iedurot saknēs ar nazi. Tas gan atkarīgs
arī no izmēra, taču, visticamāk, topinambūri būs gatavi ātrāk par
bietēm.
4. Ja cepeškrāsns nav pieejama, saknes var arī vārīt,
tomēr ceptas garšo citādi. Vārītos topinambūrus pēc tam apcep eļļā
brūnus.
5. Pārslaka ar aveņu etiķi vai balzametiķi,
atdzesē.
6. Bumbierus ar visu mizu sagriež daiviņās un, lai
nenobrūnē, arī pārslaka ar etiķi (vai citronu sulu).
7.
Pasniegšanai domātajā traukā kārto spinātus un/vai rukolu, biešu un
bumbieru daiviņas, topinambūrus, valriekstu pusītes.
Trakā kūka
Sastāvdaļas: 2 glāzes miltu, 6 ēd. k. kakao pulvera, 4 tējk.
cepamā pulvera, 1,5 glāzes cukura, 2 glāzes piena, šķipsniņa sāls,
sauja žāvētu plūmju. Pēc vēlēšanās - šokolāde glazūrai
1. Visas
sausās sastāvdaļās sajauc, pielej siltu pienu un iejauc
mīklu.
2. Pievieno mīklai žāvētas plūmes un lej to 24 cm
diametra formā.
3. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos
aptuveni 30 minūtes.
4. Ja vēlaties, kūku var pārklāt ar
glazūru. Glazūrai izmanto parasto 70% šokolādi, ko izkausē ūdens
peldē.
Ķirbju kēkss bez glutēna 6. Cep aptuveni 50 minūt
Sastāvdaļas: 200 g sviesta, 300 g cukura, 3 olas,
300 g
bezglutēna miltu maisījuma, 1 tējk. kanēļa, 1 ēd. k. cepamā
pulvera, 370 g rīvēta ķirbja, 200 g rozīņu, 100 g Indijas riekstu,
rīvēta apelsīna miziņa, 2 ēd. k. pūdercukura
1. Uzsilda
cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
2. Saputo sviestu ar cukuru,
pievieno olas.
3. Iemaisa miltus, cepamo pulveri un
kanēli.
4. Pievieno rupjās skaidiņās sarīvētu ķirbi, rozīnes
(iepriekš var izmērcēt brendijā), norīvētu apelsīna miziņu un
sakapātus Indijas riekstus.
5. Kēksu liek 26 cm diametra veidnē.
Ja neizmanto silikona veidni, kēksa formu ieziež ar sviestu un
izkaisa ar miltiem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri