Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Pirmssvētku kārumi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ceptu topinambūru un biešu salāti 8. Sakuļ mazli

Sastāvdaļas 4 porcijām: 2-3 mazas bietītes, 200 g topinambūru, 4 saujas (ap 40-50 g) svaigu spinātu un/vai rukolas lapiņu, 30 g izlobītu labu valriekstu, 1-2 bumbieri, 1 ēd. k. Provansas zaļumu maisījuma (vai vismaz rozmarīns, timiāns, raudene jeb oregano), Extra virgin olīveļļa, 1-2 ēd. k. balzametiķa vai aveņu etiķa, sāls pēc garšas
1. Topinambūrus un bietes nomizo (bietes var sagriezt daiviņās), aplaista ar olīveļļu, pārkaisa ar Provansas zaļumiem un sāli, ietin folijā (atsevišķi bietes un topinambūrus, lai tie nenokrāsotos no bietēm) un cep līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī piecas minūtes.
2. Tad topinambūriem foliju paver un turpina cept, līdz dārzeņi mīksti un ar brūnu sānu.
3. Ik pa laikam pārbauda gatavību, iedurot saknēs ar nazi. Tas gan atkarīgs arī no izmēra, taču, visticamāk, topinambūri būs gatavi ātrāk par bietēm.
4. Ja cepeškrāsns nav pieejama, saknes var arī vārīt, tomēr ceptas garšo citādi. Vārītos topinambūrus pēc tam apcep eļļā brūnus.
5. Pārslaka ar aveņu etiķi vai balzametiķi, atdzesē.
6. Bumbierus ar visu mizu sagriež daiviņās un, lai nenobrūnē, arī pārslaka ar etiķi (vai citronu sulu).
7. Pasniegšanai domātajā traukā kārto spinātus un/vai rukolu, biešu un bumbieru daiviņas, topinambūrus, valriekstu pusītes.

Trakā kūka

Sastāvdaļas: 2 glāzes miltu, 6 ēd. k. kakao pulvera, 4 tējk. cepamā pulvera, 1,5 glāzes cukura, 2 glāzes piena, šķipsniņa sāls, sauja žāvētu plūmju. Pēc vēlēšanās - šokolāde glazūrai
1. Visas sausās sastāvdaļās sajauc, pielej siltu pienu un iejauc mīklu.
2. Pievieno mīklai žāvētas plūmes un lej to 24 cm diametra formā.
3. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 30 minūtes.
4. Ja vēlaties, kūku var pārklāt ar glazūru. Glazūrai izmanto parasto 70% šokolādi, ko izkausē ūdens peldē.

Ķirbju kēkss bez glutēna 6. Cep aptuveni 50 minūt

Sastāvdaļas: 200 g sviesta, 300 g cukura, 3 olas,
300 g bezglutēna miltu maisījuma, 1 tējk. kanēļa, 1 ēd. k. cepamā pulvera, 370 g rīvēta ķirbja, 200 g rozīņu, 100 g Indijas riekstu, rīvēta apelsīna miziņa, 2 ēd. k. pūdercukura
1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
2. Saputo sviestu ar cukuru, pievieno olas.
3. Iemaisa miltus, cepamo pulveri un kanēli.
4. Pievieno rupjās skaidiņās sarīvētu ķirbi, rozīnes (iepriekš var izmērcēt brendijā), norīvētu apelsīna miziņu un sakapātus Indijas riekstus.
5. Kēksu liek 26 cm diametra veidnē. Ja neizmanto silikona veidni, kēksa formu ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?