Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

PKC jauno vadītāju Vilku izvēlas no esošās komandas

Par Pārresoru koordinācijas centra (PKC) vadītāju valdība šodien plāno iecelt PKC Attīstības plānošanas nodaļas vadītāju Pēteri Vilku. Viņš bija viens no pirmajiem darbiniekiem, kas sāka strādāt šajā institūcijā pēc tās izveidošanas 2011. gada decembrī. Attīstības plānošanas dokumentu ieviešanu un īstenošanu P. Vilks uzskata par galveno izaicinājumu, kā pirmo minot Nacionālās attīstības plānu, kura izstrāde ir apjomīgākais PKC veikums.

P. Vilks ir pieredzējis profesionālis, kura redzējums par Pārresoru koordinācijas centra darba prioritātēm ir pārliecinājis premjeru Valdi Dombrovski (Vienotība), sacīja premjera pārstāvis Mārtiņš Panke. Būtiski, ka P. Vilks ir bijis tieši iesaistīts Nacionālā attīstības plāna (NAP) izstrādē, saskaņošanā un apstiprināšanā, kas ir svarīga priekšrocība, ņemot vērā PKC lomu NAP īstenošanā, norādīja M. Panke.

PKC pirmais vadītājs Mārtiņš Krieviņš, kuru izraudzījās konkursā, amatu atstāja šā gada martā. Viņš toreiz norādīja arī uz PKC pieaugošo darba apjomu, ko ar esošajiem resursiem jau bija grūti kvalitatīvi izpildīt. PKC atrodas premjera pakļautībā, un tā kompetencē ir arī ziņojumu sagatavošana pēc valdības vadītāja ierosinājuma. Tagad M. Krieviņš konsultē Serbijas un Moldovas valdības valsts pārvaldes jautājumos, kā arī paralēli strādā pie vairāku jaunu ideju attīstības Latvijā. M. Krieviņš uzskata, ka «Pētera Vilka ilgu gadu pieredze valsts pārvaldē un ieguldītais darbs, izstrādājot Nacionālo attīstības plānu, viņu padarīja par vienu no labākajiem kandidātiem šim amatam». Vienlaikus M. Krieviņš atzīst, ka šis PKC būs izaicinājumu pilns gads, jau tuvākajā laikā sākot strādāt pie ministriju iesniegto papildu budžeta pieprasījumu analīzes, kā arī turpinot sarunas ar Eiropas Komisiju par nākamā perioda struktūrfondu ieguldījumu mērķiem. «Tieši šis gads būs rādītājs, vai iesāktie uzlabojumi politikas plānošanā Latvijā realizēsies vai tomēr atdursies pret politisko realitāti un domāšanu par nākamajām vēlēšanām,» piebilda M. Krieviņš.

P. Vilks apzinās bijušā kolēģa minēto uzdevumu nozīmību. Taču valdība ir atbalstījusi PKC lūgumu piešķirt papildu finansējumu nākamajā gadā. P. Vilkam ir bijis laiks šo piedāvājumu pārdomāt. Viņaprāt, PKC ir spēcīga komanda, kurā pašlaik strādā 16 cilvēku. Galvenais darbs ir sekot līdzi attīstības dokumentu īstenošanai, lai publiskie ieguldījumi nestu rezultātus un labumu sabiedrībai, atzīst P. Vilks. Viņš uz PKC pārnāca no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, kur bija Valsts attīstības plānošanas departamenta direktora vietnieks. Viņam ir liela pieredze valsts pārvaldes darbā. P. Vilks ir bijis arī Konkurences padomes priekšsēdētājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?