Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +2 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 12. novembris
Kaija, Kornēlija

Receptes lietainajām dienām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rudens dārzeņu krēmzupa

4 porcijām vajadzēs: 500 ml bezpiedevu jogurta, 1 kg svaigu dārzeņu - tomātu, burkānu, kāļu, selerijas saknes, sīpolu, 2 daiviņas ķiploka, sāls pēc garšas, 3/4 tējk. svaigi maltu melno piparu, 30 g sviesta, 1/2- 1/4 čili pāksts, 2 baltmaizes vai saldskābmaizes šķēles, sagrieztas kubiņos, eļļa apcepšanai, zaļumi (pētersīļi, lociņi) pasniegšanai
1. Tomātus noblanšē, novelk miziņu un sagriež gabaliņos.
2. Uz pannas sakarsē 1 tējk. eļļas un apcep tajā sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, pievieno tomātus un visu sasautē.
3. Uz citas pannas sakarsē vēl 1 tējk. eļļas un apgrauzdē kubiņos sagriezto maizi, līdz tā kļūst zeltaini brūna.
4. Katlā ielej mazliet ūdens un liek vārīties nelielos gabalos sagrieztos dārzeņus, čili. Kad tie mīksti, pielej atlikušo ūdeni, pieliek sviestu, apceptos sīpolus, tomātus un ķiplokus, sāli pēc garšas un vēlreiz visu uzvāra.
5. Noņem zupu no plīts, pieliek bezpiedevu jogurtu un sablendē līdz vēlamajai konsistencei - vai nu pilnīgi vienmērīgai masai, vai arī tā, lai biezzupā tomēr jūt dārzeņu struktūru.
6. Zupu lej šķīvjos un pasniedz, pārkaisot ar svaigi maltiem pipariem, zaļumiem un apgrauzdēto maizi.

Tomātu salāti želejā

700 g tomātu, 100 g sīpolu; marinādei: 1 l ūdens, 2 ēd. k. sāls, 2 ēd. k. cukura, 2 daiviņas ķiploka, 4 lauru lapas, 16 smaržīgie pipari, 6 krustnagliņas, 7-8 ēd. k. 9% etiķa, 30 g želatīna
1. Tomātus nomazgā, nosusina un sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs.
2. Sīpolus sagriež plānās ripās.
3. Uz katriem 6 g želatīna ņem 40 ml ūdens, pārlej ar to želatīnu un izkausē ūdens peldē (vai arī dara tā, kā norādīts želatīna lietošanas instrukcijā).
4. Traukā ieliek lauru lapas, sasmalcinātas ķiploka daiviņas un pamīšus - tomātu šķēles un sīpolu ripas.
5. Pagatavo marinādi - uzvāra ūdeni, pieliek visas marinādes garšvielas un vāra piecas minūtes. Tad marinādi atdzesē līdz 80 grādiem un pievieno uzbriedināto želatīnu. Samaisa.
6. Pārlej marinādi tomātiem un sīpoliem un liek ledusskapī, lai saželē. Ja vēlas šos salātus uzglabāt ziemai, tad tie jāliek burkās un jāpasterizē 10 min 80° C. Nedrīkst pasterizēt verdošā ūdenī, jo tad želatīns vairs nesarecēs!

Grilēta dārza kukurūza

Sastāvdaļas 1 personai: 2 dārza (saldās) kukurūzas vālītes, eļļa pārsmērēšanai, sāls pēc garšas, sviests
1. Izkurina grilu, līdz ogles kvēlojošas.
2. Kukurūzas vālītes notīra, pārsmērē ar eļļu un pārkaisa ar nedaudz sāls.
2. Katru vālīti ietin alumīnija folijā un liek uz grila restēm. Cep apmēram 10 minūtes.
3. Pasniedzot pārsmērē ar sviestu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Salivans: Baidens ar Trampu runās par atbalstu Ukrainai

ASV prezidents Džo Baidens, trešdien Baltajā namā tiekoties ar prezidenta vēlēšanu uzvarētāju Donaldu Trampu, kā sagaidāms, mudinās Trampu turpināt atbalstu Ukrainai, telekanālam CBS sacīja prezide...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?