Gatavojot gaļu temperatūrā, kas augstāka par 160 grādiem, ap to veidojas brūna un kraukšķīga garoziņa, kas ir garda, taču satur kancerogēnas vielas, kuras ir kaitīgas veselībai. Taču tās iespējams neitralizēt, izmantojot rozmarīnu. Šis garšaugs bagātīgi satur dabiskās skābes, kas neļauj uz ceptas gaļas virsmas veidoties vēzi izraisošajiem amīniem. Tāpēc, gatavojot cepeti vai steiku, vēlams to pirms cepšanas nedaudz iemarinēt kapāta rozmarīna, olīveļļas, sāls un citrona sulas mērcē - sanāks gan garšīgi, gan veselīgi.
Rozmarīns neitralizē kancerogēnus
Rozmarīns neitralizē kancerogēnus
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.