Rudenīgi kārumi
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Fetas siera pīrāgs
6 personām: 400 g kārtainās bezrauga mīklas, 300 g fetas tipa
siera, 300 g tomātu, 4 daiviņas ķiploka, dāsna sauja zaļumu -
dilles, pētersīļi, lociņi, baziliks, timiāns, 1 ola pārziešanai, 1
ola pildījumam, pēc vēlēšanās - sezama sēkliņas pārkaisīšanai
1.
Atlaidina mīklu un izklāj uz plāts ar augstām malām.
2.
Pildījumam - mazos gabaliņos sagriež tomātus, sakapā zaļumus un
ķiplokus, samaisa ar sakultu olu un fetas tipa sieru.
3.
Pildījumu izklāj plātī uz mīklas.
4. Atlikušās plāksnes sagriež
apmēram 1 cm biezās strēmelēs un rūpīgi saliek uz pildījuma. Tad
cepoties pa spraugām no pīrāga iztvaikos liekais šķidrums. Turklāt
pīrāgu vēlāk būs arī vieglāk sagriezt.
5. Pīrāgu cep cepeškrāsnī
200 grādos aptuveni stundu. Kādas 10 minūtes pirms pīrāgs gatavs,
to izņem no cepeškrāsns, pārziež ar sakultu olu un pārkaisa ar
sezama sēkliņām, liek atpakaļ krāsnī un cep, līdz ola apcepusies
zeltaini brūna.
6. Pīrāgs ir ļoti garšīgs silts, taču tas labi
garšos arī atdzisis.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 40 pīrādziņiem: 10 vidēju kartupeļu, dažas meža
sēnes (piemēram, baravikas, gailenes), 3 sīpoli, 200 g šampinjonu,
1 ēd. k. eļļas, sāls un pipari pēc garšas
1. Kartupeļus nomizo,
liek sālsūdenī kopā ar kaltētajām sēnēm un vāra mīkstus.
2.
Tikmēr sasmalcina sēnes un sīpolus, eļļā apcep dažas minūtes, līdz
sula no sēnēm iztvaiko. Liek blenderī un samaļ pēc iespējas
viendabīgākā masā.
3. Kad kartupeļi izvārījušies, kaltētās sēnes
izņem, kartupeļus samīca putrā, pēc vajadzības pievienojot ūdeni,
kurā kartupeļi vārījās. Sajauc ar samaltajām sēnēm, pieliek sāli un
piparus.
4. Katru mīklas gabaliņu saplacina. Ar glāzes kāju vai
burciņas/krūzītes apakšu vidū iespiež iedobi. Ar konditorejas tūtu
iedobē iespiež kartupeļu un sēņu pildījumu.
5. Uzraudzē, pārziež
mīklas maliņas ar tēju, cep 180-200˚C karstā cepeškrāsnī apmēram 25
min.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 4-6 porcijām (atkarīgs no servējamo trauciņu
lieluma): 0,5 l piena, 2 ēd. k. smalkā cukura, 1 ēd. k. kukurūzas
vai kviešu miltu, 30-40 ml īru krēma liķiera, 1 vaniļas pāksts, 100
g tumšās šokolādes, 50 g sviesta
1. Sagatavo izejvielas, jo
vēlāk, maisot pienu, to būs grūti darīt. Sasmalcina šokolādi,
nomēra sviestu. Vaniļas pākstij iztīra sēkliņas, pašu pāksti
noglabā citai reizei.
2. Katliņā ielej pienu un sasilda remdenu.
Noņem no uguns, lai tas neturpinātu karsēties.
3. Pienam pieber
cukuru un miltus, visu laiku maisot ar kuļamo slotiņu. Pēc miltu
pievienošanas pienu atkal liek uz lēnas uguns un turpina karsēt,
visu laiku maisot. Tā kā piens ir viegli silts, milti neveido
kunkuļus.
4. Pievieno īru krēma liķieri un vaniļas sēkliņas.
Visu laiku turpina maisīt. Kad piens sāk biezēt, tam pievieno
sviesta gabaliņu. Pievieno sadrupināto šokolādi un turpina maisīt,
līdz viss izkūst un masa kļūst vienmērīga. Kad katliņa malās
parādās vārīšanās burbuļi, pudiņš ir gatavs. Katliņu noņem no
uguns.
5. Ar karoti sadala pudiņu servējamos traukos. To var ēst
gan siltu, gan atdzesētu. Pasniedzot virsū vai nu sadrupina
cepumus, vai pārrīvē šokolādi.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri