Rudenīgi latviska maltīte
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Rudens saknes ar saceptiem sīpoliem krējumā
4 personām vajadzēs: 2 pastinaka saknes, 2 burkānus, 1 kolrābi,
1 bieti, 2 sīpolus, 150 g cūku tauku vai augu eļļas, 200 g skābā
krējuma, zaļumus
1. Dārzeņus nomazgā. Tad katru atsevišķi satin
folijā, pievienojot nedaudz augu eļļas, un liek cepeškrāsnī 160 °C,
cep 1 stundu.
2. Izņem no krāsns, atdzesē, nomizo un sagriež
šķēlītēs.
3. Sīpolus nomizo, sasmalcina un cep, līdz tie
veidojas kraukšķīgi un brūni.
4. Nosusina sīpoliem liekās
taukvielas un sajauc ar krējumu.
5. Uz šķīvja liek krējumu ar
sīpoliem, tad sagrieztās saknes un pārlej vēl nedaudz ar krējumu.
6. Dekorē ar svaigiem zaļumiem.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 4 personām: 2 bumbieri, 1 kanēļa standziņa, citrona
miziņa, 500 ml upeņu sulas, 75 g cukura, 4 olas dzeltenumi, 75 g
cukura sīrupa, 200 g jau izcepta (cepeškrāsnī) ķirbja, 75 g sviesta
1. Bumbierus nomizo.
2. Uzvāra ar garšvielām
upeņu sulu un pārlej bumbieriem, atstāj ievilkties uz pāris
stundām, līdz bumbieri iekrāsojas upeņu sulas krāsā.
3. Olu
dzeltenumu ar cukura sīrupu saputo, līdz masa kļūst bieza, tad
pievieno izcepto ķirbja mīkstumu, turpina putot.
4. Beigās
pievieno izkausētu sviestu, saputo, līdz veidojas viendabīga masa,
atdzesē un pasniedz kopā ar bumbieri.
5. Dekorē ar svaigiem zaļumiem.
4 personām vajadzēs: 16 vidēja izmēra reņģu, rupjmaizes
rīvmaizi, 1 sīpolu, 1 ābolu, 150 ml eļļas, 200 ml piena, 2 olas,
100 g miltu; gurķu ievārījumam: 2 sīpolus, 400 g sālītu gurķu, 250
g baltvīna vai ābolu etiķa, 125 g cukura, 2 smaržīgos piparus, 2
krustnagliņas, 1 laurlapu
1. Vispirms pagatavo gurķu
ievārījumu. Gurķus nomizo, sagriež kubiciņos, etiķi sajauc ar
cukuru un garšvielām, uzvāra, pievieno sagrieztos gurķus un atstāj
vārīties uz nelielas uguns apmēram stundu, lai izgaro liekais
šķidrums.
2. Reņģēm atdala galvu, izņem muguras asaku,
sasmalcina sīpolus un ābolus (var sajaukt ar nedaudz gurķu
ievārījuma), pilda reņģu vēderā, tad apviļā nedaudz rupjmaizē,
pievieno garšvielas un apcep uz lēnas uguns, līdz gatavas.
3.
Sīpolus sagriež gredzenos, olu sajauc ar pienu (pievieno nedaudz
sāls), iemērc sīpolu gredzenus, tad apviļā miltos un vēlreiz iemērc
olas piena maisījumā, cep karstā eļļā, līdz sīpoli kļūst gaiši
brūni, nosusina uz virtuves salvetes.
4. Kārto uz šķīvja gurķu
ievārījumu, reņģes un sīpolu gredzenus.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri