Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Sāks ar trijiem pilotiem

Maksimāli iespējamais ekipāžu skaits būs Latvijas bobsleja komandai Pasaules kausa (PK) izcīņas sezonas pirmajā pusē Eiropas trasēs. Jaunā sezona sāksies ar PK posma sacensībām 28. un 29. novembrī Vācijas trasē Altenbergā.

Nogurdinošais vasaras darbs jau ir paveikts, un sākušies ledus treniņi. Pagaidām vēl modernizētajā Siguldas trasē, bet jau šonedēļ bobslejisti un skeletonisti dosies apgūt nākamo sacensību vietas Eiropā. Tiesa, arī Siguldas trases trajektoriju ieskicēšana būs noderīga sacensību kontekstā, jo 19. un 20. decembrī Siguldā pirmo reizi notiks Eiropas kausa (EK) izcīņas sacensības bobslejā un skeletonā. Četrinieku bobsleja kamanām drošības apsvērumu dēļ nav iespējams sarīkot sacensības Siguldā, tāpēc Latvijā būs divu EK posmu sacensības divnieku ekipāžām un skeletonistiem. Paredzams, ka gada nogalē Siguldā startēs Latvijas bobslejistu Oskara Ķibermaņa un Uģa Žaļima pilotētās ekipāžas. Kā Dienu informēja Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis, pirmais numurs Oskars Melbārdis, visticamāk, Siguldā nestartēs. Nebūs arī pasaules vadošo pilotu, jo nedēļu iepriekš būs beigušās PK sacensības Vācijas trasē Kēnigszē un visi labākie koncentrējas uz punktu krāšanu PK apritē.

Skeletonā pasaules labākā desmitnieka sportisti nedrīkstot startēt EK apritē, Dienu informēja Latvijas labākais skeletonists Martins Dukurs. Tāpēc Siguldā EK posmā neredzēsim ne pagājušās sezonas PK kopvērtējuma uzvarētāju Martinu Dukuru, ne arī otrās vietas ieguvēju Tomasu Dukuru. Siguldā notiks EK divu posmu sacensības bobsleja divniekiem un skeletonā. Attiecīgi citā trasē notiks divu posmu sacensības četrinieku ekipāžām. Ja Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas pārstāvji būs apmierināti ar šādu dalījumu, ir iespēja 2016./2017. gada sezonā Siguldā sarīkot Pasaules kausa izcīņas sacensības divnieku ekipāžām.

Bobslejā un skeletonā līdz gada nogalei PK posma sacensības notiks Vācijas trasēs Altenbergā, Vinterbergā un Kēnigszē. Latvijas komanda startēs ar trim ekipāžām, kuras pilotēs Melbārdis, Ķibermanis un Žaļims. Pēc Jaungada uz Ziemeļamerikas posmiem Leikplesidā, Pārksitijā un Vistlerā dosies divi piloti. Izteikts izlases pirmais numurs ir Melbārdis, kurš pagājušajā sezonā uzvarēja PK kopvērtējumā divnieku un četrinieku konkurencē. Otrs pilots braukšanai uz Ziemeļameriku, visticamāk, noskaidrosies PK posma sacensībās Eiropā. «Man būs laiks izvērtēšanai, kurš ir labāks. Ja man pašreiz būtu jāizdara izvēle, es teiktu, ka divnieku konkurencē labāks ir Uģis Žaļims, četrinieku - Oskars Ķibermanis,» skaidroja Prūsis.

Pagājušās sezonas sākumā cerības tika saistītas ar jauno pilotu Matīsu Mikni. Sportists gan izlēmis vairāk koncentrēties uz stūmēja pozīciju. «Vasaras posma normatīvos viņš uzrādīja ļoti labus rezultātus. Es plānoju viņu kā stūmēju pārmaiņus iekļaut pat pirmajā ekipāžā. Tas būtu vērtīgi arī tādā ziņā, lai atslogotu Daumantu Dreiškenu, kurš ilgus gadus ir startējis bez atelpas no sezonas pirmajiem līdz pēdējiem mačiem.» Pēc Prūša teiktā ekipāžu sastāvi tiks nosaukti pirms katra posma sacensībām.

Līdz sezonas sākumam Eiropas trasēs bobslejisti izmēģinās jaunās Nīderlandes kompānijā Eurotech ražotās kamanas. «Tās nebūs sērijveida kamanas, bet gan gatavotas speciāli mums,» pēc Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidenta Zinta Ekmaņa teiktā, esot cerības šosezon tikt pie visaugstākās kvalitātes tehnikas. Iepriekš Latvijas bobsleja pārstāvji meklējuši iespēju tikt pie Eurotech tehnikas, taču pēc Melbārža lieliskajiem panākumiem pēdējās sezonās šīs firmas pārstāvji paši izrādījuši interesi sadarboties ar Latvijas komandu. «Tā noteikti ir iespēja, kas mums jāizmanto,» norāda Prūsis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bobslejs un skeletons

2015./2016. gada sezona
28.XI Pasaules kausa izcīņas 1. posms Altenbergā (Vācija)
8.I Pasaules kausa izcīņa turpinās Ziemeļamerikā (Leikplesidā ASV)
13.II sākas pasaules čempionāts Austrijas trasē Īglsā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?