Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +4 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 12. novembris
Kaija, Kornēlija

Sāļi cepumiņi mazam našķim

Kad roka lielveikalā sniedzas pēc čipsu pakas, uzsitiet sev pa pirkstiem un aizvelciet sevi līdz garšvielu plauktiem. Kā izrādās, tajos var atrast ne tikai gaļas un dārzeņu aromatizēšanai domātas lietas, bet arī dažu labu garšvielu, kas lieliski der cepumu garšas dažādošanai. Kurš teicis, ka mājās ceptajiem cepumiem piestāv tikai kanēlis un cukurs? Tos var gatavot arī ar romiešu ķimenēm, vasabi un pipariem. Šādas neparastas un asas idejas piedāvā jaunie pavāri - Restorānu servisa skolas audzēkņi Zane Šteinmane un Ints Salaks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pikantie cepumi ar mocarellas sieru un itāļu garšv

Sastāvdaļas: 100 g miltu, 75 g sviesta, 1 ola, 2 tējk. auksta ūdens, 2 tējk. sezama sēklu, šķipsniņa sāls, 1/2 tējk. cukura, malti asie pipari, Twins Itāļu garšviela, mocarella
1. Olai atdala baltumu no dzeltenuma.
2. Miltus izsijā kaudzītē, vidū lej ūdeni un olas dzeltenumu, apkārt - sviestu, ar nazi visu sakapā līdz graudainai konsistencei, pievieno sezama sēklas, sāli, cukuru, tad samīca.
3. Mīklu atdzesē ledusskapī aptuveni stundu. Sieru sagriež plānās šķēlēs un sadrupina.
4. Pāri palikušo olas baltumu viegli saputo.
5. Kad mīkla atdzisusi, to izveltnē apmēram 5 mm biezumā un izgriež aplīšus.
6. Cepumus pārsmērē ar olas baltumu, uzkaisa garšvielas, pārkaisa ar drupināto mocarellu.
7. Liek cepties 180°C karstā cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes, līdz cepumi zeltaini brūni.

Sāļie cepumi ar cieto parmezāna sieru

Sastāvdaļas: 125 g miltu, 100 g parmezāna siera (der arī citi cietie sieri), 80 g sviesta, šķipsniņa sāls, 1 ola, šķipsniņa piparu, šķipsniņa muskatrieksta, Santa Maria Roasted Cumin and Pepper garšviela
1. Miltus izsijā, tiem pievieno samīcītu sviestu, sāli, smalki rīvētu cieto sieru, visu samīca.
2. Mīklu izveltnē apmēram 5 mm biezumā un no tās griež cepumus.
3. Olu sakuļ, pārsmērē cepumus, pārkaisa ar garšvielām.
4. Cep cepeškrāsnī 180°C temperatūrā aptuveni 10 minūtes, līdz cepumi iegūst zeltaini brūnu nokrāsu.

Siera standziņas ar vasabi sezama sēkliņām

Sastāvdaļas: kārtainā mīkla, 1 ola, parmezāna tipa cietais siers, Santa Maria Wasabi & Sesame garšviela
1. Kārtaino mīklu izveltnē apmēram 5 mm biezumā.
2. Smalki sarīvē cieto sieru.
3. Olu saputo un ar to pārsmērē mīklu, tad pārkaisa ar sieru un garšvielām.
4. Mīklu sagriež garenās strēmelēs un satin standziņas.
5. Liek cepties 180°C temperatūrā, līdz standziņas kļūst zeltaini brūnas, aptuveni 10 min.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vienotībai priekšā riskantas izspēles

Par scenārijiem, kā varētu attīstīties koalīcijas partneru attiecības, un dažādiem ministru sastāva restartēšanas modeļiem, kas varētu novest pie koalīcijas paplašināšanas vai valdības krišanas,...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?