Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Sastāva cilpa savelkas

Pārbaudes laiks veiksmīgi beidzies diviem leģionāriem. Rīgas Dinamo trešdien parakstīja līgumu ar čehu vārtsargu Jakubu Sedlāčeku un precizēja vienošanās nianses ar slovāku uzbrucēju Marcelu Haščāku. Visticamāk, līdz sezonas sākumam sastāva papildinājuma vairs nebūs, lai gan Dinamo ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs saka, ka nenoņems roku no transfēra tirgus pulsa.

«Rīgas Dinamo komanda, tāpat kā Rīga, nekad nebūs gatava,» ar populāro frāzi atspēlējās Normunds, kad vaicāju, vai jaunās sezonas sastāva komplektācija ir beigusies. «Turpināsim skatīties, kas notiks transfēru tirgū, lai gan mums ir jārēķinās ar mūsu iespējām. Par vārtsargiem un aizsardzību tā kā būtu skaidrība, turpretim uzbrukuma līnijā gribētos nedaudz vairāk pieredzes.» Šī atbilde skaidri norāda, kura ampluā hokejisti spēlētāju tirgū paliks Dinamo redzeslokā.

Divi pēdējie jaunieguvumi pārbaudes mačos rādīja atšķirīgu sniegumu. Vārtsargs Sedlāčeks jau no pirmās spēles apliecināja, ka varētu būt cienīgs pamatvārtsargs, Mīkaela Telkvista aizstājējs. Uzbrucējs Haščāks iesākumā izskatījās acīmredzami negatavs, taču pēdējā spēlē ar pašatdevi un vienu iemesto ripu pamudināja trenerus mainīt savas domas. Pirms tam jau bija puslīdz izlemts, ka ar Haščāku sadarbība netiks turpināta, un šī informācija paguva izskanēt pat publiskajā telpā. Abiem jaunpienācējiem šī būs debija leģionāru statusā. 23 gadus vecais Sedlāčeks ir spēlējis tikai Čehijā un faktiski vienā - Zlīnas - klubā. Arī Haščākam (26 gadi) ir tikai vietējā čempionāta pieredze. Viņš gan ir spēlējis divos Slovākijas klubos HK SKP Poprad un HC Kosice.

Parakstot Sedlāčeku, pamatots ir jautājums, kas notiks ar vārtsargu Māri Jučeru, kuram turpinās pārbaudes laiks. «Tuvākajās dienās lemsim, ko ar Jučeru darīt. Viņam bija lauzts pirksts, tāpēc viņš tikpat kā nav trenējies. Tomēr mēs Jučeru negribam zaudēt. Viņam ir vajadzīgs spēles laiks, tāpēc domājam, kāds varētu būt risinājums.»

Līdzīgs problēma varētu būt arī vairākiem aizsargiem un uzbrucējiem. Pēc Sējēja teiktā, risinājums būšot plašāka sastāva variācija visas sezonas garumā. «Ieskatoties Maskavas Dinamo pagājušās sezonas statistikā, būs redzams, ka neviens spēlētājs nebija laukumā visās 52 regulārā čempionāta spēlēs. Vidējais rādītājs bija no 35 līdz 40 spēlēm, visu laiku notika sastāva rotācija. Paturot komandā piecas pilnas maiņas, arī mēs līdzīgi varēsim rīkoties jaunajā sezonā. Tie, kuri nespēlēs, kārtīgi trenēsies. Bez traumām hokejs nav iedomājams, tā ka iespēja spēlēt būs visiem.»

No spēļu prakses viedokļa labākā situācijā ir jaunie hokejisti Edgars Siksna, Artūrs Kuzmenkovs, Deivids Sarkanis un Kārlis Ozoliņš. Viņiem būs iespēja papildus spēlēt HK Rīga sastāvā MHL jauniešu čempionātā. «Kad komanda atgriezīsies no izbraukuma, viņi dosies palīgā HK Rīga,» sola Sējējs. Dinamo sastāvā KHL spēlei jāpiesaka vismaz divi 1992. gadā dzimuši un jaunāki spēlētāji, lai varētu spēlēt ar trijiem aizsargu pāriem un četriem pilniem uzbrucēju trijniekiem. Lai būtu četras pilnas maiņas, sastāvā jābūt vēl diviem 1993. gadā dzimušiem un jaunākiem spēlētājiem. Dinamo gan visi jaunie ir 1993. gadā dzimuši un jaunāki, bet skaidrs, ka visus četrus jaunos treneri spēlei nepieteiks.

Trešdien notika arī tas, ko varēja puslīdz droši paredzēt, - Sandis Ozoliņš pēc atgriešanās komandā tika ievēlēts par Dinamo kapteini.

Rīgas Dinamo turpina treniņus Piņķos. Svētdien notiks sezonas atklāšanas svētki, bet pirmdien Latvijas dzelzceļa kausa izcīņas pirmā spēle ar Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas Lokomotiv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Rīgas Dinamo sastāva kandidāti
Vārtsargi: Mīkaels Telkvists, Jakubs Sedlāčeks un Māris Jučers
Aizsargi: Sandis Ozoliņš, Oskars Cibuļskis, Mets Robinsons, Krišjānis Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Arvīds Reķis, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Porejs, Edgars Siksna
Uzbrucēji: Aleksandrs Ņiživijs, Pols Šekura, Marcels Hosa, Andris Džeriņš, Miks Indrašis, Kails Vilsons, Roberts Bukarts, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Mārtiņš Cipulis, Māris Bičevskis, Artūrs Kuzmenkovs, Juris Upītis, Deivids Sarkanis, Kārlis Ozoliņš, Marcels Haščāks

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?