Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Septembra gardumi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Melleņu kūka 1. septembrim

Sastāvdaļas: 1 kg miltu, 0,5 kg sviesta, 0,5 kg cukura, 2 paciņas cepamā pulvera, 1 paciņa vaniļas cukura, 7 olas, 800 g melleņu vai plūmju
1. Uz gada izsijā miltus, tajos ieber cepamo pulveri, vaniļas cukuru un 250 g parastā cukura.
2. Pa vienam iesit septiņu olu dzeltenumus.
3. Mīklu mīca tik ilgi, līdz to iespējams savelt lielā bumbā, tad sadala bumbu divās daļās.
4. Plātī ar augstām malām ieklāj cepampapīru, vienu daļu mīklas ar pirkstiem vienmērīgi izspaida pa plāti, atstājot mīklas maliņas, ko piespiež pie plāts malām.
5. Olas baltumus ar atlikušo cukuru saputo stingrās putās.
6 Mellenes pārber mīklai un pārlej ar uzputoto olbaltumu.
7. Ar pirkstiem uzdrupina kūkai atlikušo pusi mīklas.
8. Cep cepeškrāsnī 35-45 minūtes 180 grādu temperatūrā.
9. Ēd siltu ar saldējumu, labi kūka garšo arī atdzisusi.

Tomātu mērce ar ananasiem Ja nav iebildumu pret

Sastāvdaļas: 3 kg tomātu, 300 g sīpolu, 300 g burkānu, sāls pēc garšas (2-3 ēd. k.), 160 g cukura, 825 g konservētu ananasu (1 kārba - ja ir šķēlītes, sagriež gabaliņos), 5-10 ēd. k. (pēc garšas) 9% etiķa
1. Visus dārzeņus, izņemot ananasus, sagriež mazos gabaliņos un uz lēnas uguns vāra 20-30 minūtes, tad pievieno ananasus.
2. Klāt pielej arī ananasu sīrupu, pieber sāli un cukuru, pavāra vēl piecas minūtes. Pagaršo, vai dārzeņi mīksti.
3. Beigās mērcei pakāpeniski pievieno etiķi (nogaršojot, vai nav par stipru) un vēlreiz uzvāra.
4. Mērci pilda burkās un aizvāko. Pasniedz pie gaļas un makaronu ēdieniem.
Alternatīva

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas: 2-3 vidēja izmēra sīpoli, 1 vidēji liels kabacis, 2 lieli āboli, 100 g saldā krējuma, 1 neliels citrons, 2 olas, 150 g labi kūstoša siera + siers pārkaisīšanai, zariņš timiāna, sāls, pipari pēc garšas
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Sīpolus notīra un sagriež plānās šķēlītes.
2. Ābolus nomizo, izgriež serdi un pārgriež uz pusēm, pēc tam sagriež plānās šķēlītēs. Nomizo kabaci un sagriež arī to plānās šķēlēs. Izspiež citrona sulu.
3. Cepamajā formā pamīšus izkārto ābolu, sīpolu un kabača šķēlītes, kuras pēc izkārtošanas apslaka ar citrona sulu. Timiānu noskalo un pārkaisa pāri sacepumam. Pēc tam pārkaisa sāli un piparus.
4. Olas sakuļ ar saldo krējumu, iemaisa sarīvētu sieru un pārlej pāri sacepumam.
5. Sacepumu liek cepties 180 grādu temperatūrā apmēram 50 minūtes vai arī, līdz dārzeņi kļuvuši mīksti. Apmēram septiņas minūtes pirms cepšanās beigās sacepumu izņem no cepeškrāsns un pārkaisa ar sieru. Liek atpakaļ krāsnī un cep, līdz siers izkusis un kļuvis zeltaini brūns.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?