Septembra gardumi
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Melleņu kūka 1. septembrim
Sastāvdaļas: 1 kg miltu, 0,5 kg sviesta, 0,5 kg cukura, 2
paciņas cepamā pulvera, 1 paciņa vaniļas cukura, 7 olas, 800 g
melleņu vai plūmju
1. Uz gada izsijā miltus, tajos ieber cepamo
pulveri, vaniļas cukuru un 250 g parastā cukura.
2. Pa vienam
iesit septiņu olu dzeltenumus.
3. Mīklu mīca tik ilgi, līdz to
iespējams savelt lielā bumbā, tad sadala bumbu divās daļās.
4.
Plātī ar augstām malām ieklāj cepampapīru, vienu daļu mīklas ar
pirkstiem vienmērīgi izspaida pa plāti, atstājot mīklas maliņas, ko
piespiež pie plāts malām.
5. Olas baltumus ar atlikušo cukuru
saputo stingrās putās.
6 Mellenes pārber mīklai un pārlej ar
uzputoto olbaltumu.
7. Ar pirkstiem uzdrupina kūkai atlikušo
pusi mīklas.
8. Cep cepeškrāsnī 35-45 minūtes 180 grādu
temperatūrā.
9. Ēd siltu ar saldējumu, labi kūka garšo arī
atdzisusi.
Tomātu mērce ar ananasiem Ja nav iebildumu pret
Sastāvdaļas: 3 kg tomātu, 300 g sīpolu, 300 g burkānu, sāls pēc
garšas (2-3 ēd. k.), 160 g cukura, 825 g konservētu ananasu (1
kārba - ja ir šķēlītes, sagriež gabaliņos), 5-10 ēd. k. (pēc
garšas) 9% etiķa
1. Visus dārzeņus, izņemot ananasus, sagriež
mazos gabaliņos un uz lēnas uguns vāra 20-30 minūtes, tad pievieno
ananasus.
2. Klāt pielej arī ananasu sīrupu, pieber sāli un
cukuru, pavāra vēl piecas minūtes. Pagaršo, vai dārzeņi mīksti.
3. Beigās mērcei pakāpeniski pievieno etiķi (nogaršojot, vai
nav par stipru) un vēlreiz uzvāra.
4. Mērci pilda burkās un
aizvāko. Pasniedz pie gaļas un makaronu
ēdieniem.
Alternatīva
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas: 2-3 vidēja izmēra sīpoli, 1 vidēji liels kabacis, 2
lieli āboli, 100 g saldā krējuma, 1 neliels citrons, 2 olas, 150 g
labi kūstoša siera + siers pārkaisīšanai, zariņš timiāna, sāls,
pipari pēc garšas
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Sīpolus notīra un sagriež plānās šķēlītes.
2. Ābolus nomizo,
izgriež serdi un pārgriež uz pusēm, pēc tam sagriež plānās
šķēlītēs. Nomizo kabaci un sagriež arī to plānās šķēlēs. Izspiež
citrona sulu.
3. Cepamajā formā pamīšus izkārto ābolu, sīpolu un
kabača šķēlītes, kuras pēc izkārtošanas apslaka ar citrona sulu.
Timiānu noskalo un pārkaisa pāri sacepumam. Pēc tam pārkaisa sāli
un piparus.
4. Olas sakuļ ar saldo krējumu, iemaisa sarīvētu
sieru un pārlej pāri sacepumam.
5. Sacepumu liek cepties 180
grādu temperatūrā apmēram 50 minūtes vai arī, līdz dārzeņi kļuvuši
mīksti. Apmēram septiņas minūtes pirms cepšanās beigās sacepumu
izņem no cepeškrāsns un pārkaisa ar sieru. Liek atpakaļ krāsnī un
cep, līdz siers izkusis un kļuvis zeltaini brūns.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri