Šajos restorānos īpašā piedāvājuma - Ls 10,50 - ietvaros būs iespējams baudīt trīs ēdienus. No sezonas produktiem taps gan kūpinātu reņģu pastēte, gan rabarberu siera kūka, gan bērzu sulu sorbets. Ja tomēr ārpus mājas neplānojat ēst, Le Dome pavārs Rustems Hamitovs piedāvā idejas, ko no sezonas aktuālajiem produktiem pagatavot pašiem mājās.
Šķīvī pavasaris
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Svaiga bērzu un gurķu sula ar redīsiem
Sastāvdaļas 1 personai: 200 ml svaigas bērzu sulas, 100 ml
svaigu gurķu sulas, 70 g redīsu, 100 g svaigu gurķu
1. Izpiež
no svaigajiem gurķiem sulu.
2. Sajauc gurķu sulu ar svaigu bērzu
sulu.
3. Sagriež redīsus un gurķus šķēlītēs.
4. Liek
sagrieztos dārzeņus sajauktajā sulā un divas stundas atstāj
marinēties ledusskapī.
5. Dzērienu pasniedz ūdens karafē.
Estragonā marinēti rabarberi ar biezpiena krēmu, s
Sastāvdaļas 2 personām: 300 g rabarberu, 300 (100+250) g cukura,
20 g estragona, 100 g biezpiena, 1/2 citrona, 150 svaigu ogu, 40 g
sviesta, 20 miltu
1. Nomazgā rabarberus, nomizo.
2.
Rabarberu mizu sajauc ar 100 g cukura, estragonu un ūdeni. Uzvāra
un verdošajā kompotā ieliek pagaros gabalos sagrieztus rabarberus,
noņem no plīts. Tur rabarberus katliņā, kamēr tie kļūst
mīksti.
3. Biezpienu samaisa ar citrona sulu, svaigām ogām un
pievieno cukuru pēc garšas.
4. Samaisa sviestu ar atlikušo
cukuru un miltiem. Uz cepešplāts izklāj cepampapīru un ar pirkstiem
drupina virsū drupaču masu. Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep,
kamēr drupačas gatavas - veidojas drupens smilšu cepums.
5. Uz
šķīvja servē raberberus, biezpiena krēmu, ko pārkaisa ar drupačām.
Dekorē ar svaigām ogām.
6. Uz šķīvja kārto reņģes, apceptos redīsus un kab
Sastāvdaļas divām personām: 2 olas, 100 ml biešu sulas, 8-9
reņģes, 100 g rupjmaizes rīvmaizes, 100 g redīsu, 150 g kabaču, 1
ķiploka daiviņa, 100 g sviesta, 1 timiāna zariņš, 50 g mārrutku, 1
kāts diļļu, 1/2 citrona, sāls, pipari pēc garšas
1. Vāra
vienu olu (septiņas minūtes), atdzesē, noloba un liek biešu sulā uz
3-4 stundām.
2. Sakuļ otru olu, notīra reņģes, nomazgā, noslauka
ar salveti, pārkaisa ar sāli, liek bļodiņā ar olu, pēc tam panē
rīvmaizē.
3. Liek reņģes uz paplātes un cep cepeškrāsnī 170
grādos 8-10 minūtes.
4. Redīsus un kabačus sagriež, sajauc ar
timiānu, ķiplokiem un pipariem, cep uz pannas sviestā 2-3
minūtes.
5. Atsevišķā katliņā gatavo mērci - liek sviestu,
rīvētus mārrutkus, sakapātus zaļumus, citrona sulu, visu labi
izmaisa un uzsilda.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!