Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Soču biļetes vēl jāapzīmogo

Tērpi noskatīti, laiks noskaidrot, kuri tos pielaikos. Latvijas olimpiskā delegācija 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs pēc skaita būs stipri pietuvināta 2010. gada Vankūveras modelim, kad startēja 58 mūsu sportisti. Precīzu skaitu uzzināsim tikai janvāra beigās, kad būs beigušās atlases sacensības. Pagaidām varam ieskatīties, kādas ir starta pozīcijas, jo lielākajai daļai sportistu cīņa par Soču ceļazīmēm vēl tikai priekšā.

Būs sporta spēļu komanda

Pilnīgi droši zināms, ka Sočos spēlēs Latvijas hokeja izlase un ka uz starta izies viens biatlonists un viena biatloniste. Tiesa, arī šo sporta veidu pārstāvji nevar ieslīgt pašapmierinātībā. Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans ir licis noprast, ka 17 braucēju uz Sočiem viņam ir zināmi (2 vārtsargi, 6 aizsargi un 9 uzbrucēji), taču, zinot Nolana stingro mugurkaulu, ka valstsvienībā ir jāspēlē tiem, kuri to patiešām grib darīt, pēc novembra un decembra pārbaudes spēlēm kāds par savām spējām ļoti pašpārliecināts spēlētājs no drošo braucēju skaita var arī atkrist.

Biatlonā ir viens izteikts līderis Andrejs Rastorgujevs, taču Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretāre Anna Jermolajeva Dienai skaidroja, ka pagaidu pieteikumā ierakstīti četri vīri un trīs sievietes. «Protams, Rastorgujevs pagājušajā sezonā bija labākais, taču visādi var gadīties - ja nu kāda slimība vai savainojums... Tāpēc neaizmirstam arī pārējos. Nacionālās atlases sacensības būs decembrī.» Pēc 2012. un 2013. gada pasaules čempionāta rezultātiem Latvijai ir divas vietas - vienam kungam un vienai dāmai.

Kvantitāte nav pašmērķis

Skaidrs, ka Sočos startēs mūsu galvenās cerības skeletonisti, bobslejisti un kamaniņu braucēji. Cik viņu būs, uzzināsim, kad atlases sacensību beigās saskaitīs Pasaules un Eiropas kausa izcīņas mačos iekrātos punktus. Skeletonā un bobslejā ņems vērā Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) rangu. Trīs spēcīgākās nācijas varēs pieteikt trīs skeletonistus un pa trijām bobsleja ekipāžām. Skeletonā augstākajā līmenī mums ir tikai divi vīri - brāļi Martins un Tomass Dukuri, tāpēc trešā vieta nav aktuāla. Vienīgajai dāmai Leldei Priedulēnai vēl būs nopietni jāpacīnās par tikšanu uz Sočiem.

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis skaidroja, ka teorētiski pastāv iespēja izcīnīt vietu arī trešajai ekipāžai, taču dzīšanās pēc papildu vietām nebūšot prioritāte. «Šaubos, vai kāds būs gandarīts, ja uz olimpiādi aizbrauksim ar trijām ekipāžām, bet nevienai nebūs augstas vietas. Lai izcīnītu vietu trešajai ekipāžai, Oskars Melbārdis būtu jāsūta pelnīt punktus Eiropas vai Amerikas kausa izcīņas mačos, bet šādu stratēģiju mēs neizvēlēsimies. Vācija un Krievija gan jau startēs Sočos ar trijām ekipāžām. Par trešo vietu cīnīsies ASV, Kanāda, Šveice un, iespējams, arī Latvija. Pieļauju, ka bagātākās valstis sūtīs savus sportistus uz Amerikas kausa posmiem, kur nav tik lielas konkurences. Par 95 procentiem varu prognozēt, ka Sočos startēsim ar divām divnieku un divām četrinieku ekipāžām. Ja būs arī trešā, tas būs patīkams pārsteigums.»

Kamaniņu sportā ir vieglāk nodrošināt maksimālo dalībnieku skaitu, jo dāmu konkurencē jābūt labāko 27, kungu - 37, bet divnieku konkurencē - 17 labāko ekipāžu skaitā. Šā gada martā par karjeras beigām paziņoja Maija Tīruma, tāpēc, visticamāk, Latvijai Sočos būs tikai divas daiļā dzimuma pārstāves. Jaunajai Saivai Dambītei jāsper plats solis uz priekšu, lai aizpildītu brīvo vakanci.

Vairāk uz slēpēm

Kalnu slēpotāji Vankūveras spēlēs bija trīs, Sočos varētu būt jau pieci. Kristaps Zvejnieks slalomā ar iekļūšanu labāko simtniekā, visticamāk, nodrošinās vēl vienu papildu vietu. Roberts Rode, Agnese Āboltiņa un, iespējams, arī Lelde Gasūne laikam sasniegs A kvalifikācijas normu. Zvejnieka izcīnīto papildu kvotu varētu aizņemt Miks Zvejnieks vai Mārtiņš Onskulis.

Distanču slēpošanā Arvis Liepiņš FIS rangā ieņem 224. vietu. Ja noturēsies 300 labāko skaitā, uz Sočiem brauks divi mūsu vīri un viena sieviete. Vankūverā startēja divi - Jānis Paipals un Anete Brice.

Latvijas delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers pieļauj iespēju, ka Sočos varētu būt arī dāmu kērlinga komanda, taču nezin vai izcīnīt otro vietu Eiropas atlasē ir reāli piepildāms sapnis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?