Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Spēj tikai izdomāt un gatavot!

Septembra pirmā nedēļa pienākusi ar kārtīgu rudeni - šobrīd, kad rakstu šo sleju, aiz loga stāvus gāž balts, rudenīgs lietus, taču dārzos un tirgū vēl arvien valda vasaras nogales pārpilnība - vietējie āboli, vēlās avenes, plūmes, tomāti un, protams, kabači. Pēdējos, šķiet, ēzdams neapēdīsi. Dzelteni, tumšzaļi un bāli zaļgani - tie apetītlīgi aug, priecē acis un vēderu joprojām. Spēj tikai izdomāt receptes un gatavot! Šoreiz kabaču ēdienu idejas lūdzām Jūrmalas grilbāra Lighthouse pavāriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

4 porcijām vajadzēs: 1,2 kg kabaču, 600 g svaigu vai konservētu kastaņu, 120 g šalotes sīpolu, 110 g selerijas kātu, 2 l dārzeņu buljona, 2-3 šķēles (60 g) rudzu maizes, 60 g sviesta, 1 tējk. trifeļu eļļas, 40 g vītinātas cūkgaļas, sāli, piparus pēc garšas
1. Nomazgā kastaņus un izveido katram kastanim iegriezumu. Pēc tam liek vārīties aukstā ūdenī.
2. Kad kastaņi sāk atvērties, izņem tos no ūdens un nomizo. Noliek malā.
3. Nomazgā kabačus un notīra mizu, kabačus sagriež daiviņās.
4. Nomazgā, notīrīta un sagriež mazos gabaliņos šalotes sīpolus un seleriju kātus.
5. Katlā sakarsē sviestu un pievieno seleriju kātus, šalotes sīpolus un kabačus. Cep, līdz tie kļuvuši zeltaini, tad pievieno kastaņus.
6. Katlā uz dārzeņiem lej buljonu vai ūdeni un vāra uz lēnas uguns, līdz tie gatavi.
7. Sablendē visu, lai sanāk vienmērīga masa. Pārlej sablendēto zupu citā katlā, uzvāra vēlreiz un pēc garšas pievieno sāli un piparus. Noņem no uguns.
8. Maizi sagriež mazos kubiciņos, uzliek uz pannas, uzber sāli un piparus. Pēc tam uzlej trifeļu eļļu, samaisa un apcep 5-7 minūtes.
9. Zupu pasniedz ar grauzdiņiem un vītināto gaļu.

Bez nosaukuma

1 porcijai vajadzēs: 90 g kabaču, 60 g bekona, 1 tējk. olīveļļas, 20 g žāvētu vīģu, 30 g zilā siera, 1-2 zariņus kinzas, sāli, piparus pēc garšas, 2 šķēles ciabatas
1. Kabačus nomazgā un sagriež šķēlēs, apcep olīveļļā no abām pusēm un nosusina uz papīra dvieļa.
2. Līdz vienmērīgai konsistencei kopā sablendē sieru, žāvētas vīģes un kinzu. Masai pievieno sāli un piparus pēc garšas. Liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
3. Kamēr masa ledusskapī, uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Pēc tam uz plāts uzklāj cepamo papīru, saliek virsū plānās šķēlēs sagriezto bekonu un plāni sagriezto maizi. Liek cepeškrāsnī uz 5-7 minūtēm.
4. Uz dēļa saliek apceptos kabačus. Kabačiem virsū uzliek apcepto bekonu un vīģu masu. Visu sarullē trubiņās, kuras pēc tam uzliek uz apceptās maizes un pārsmidzina ar olīveļļu.

Bez nosaukuma

Mīklai: 2 ēd. k. skābā krējuma, 2 ēd. k. margarīna, 1 deserta karote cepamā pulvera, 1 tējk. vaniļas cukura, 100 g miltu, 70 g cukura. Pildījumam: 700 g kabaču, 500 g ābolu, 200 g cukura, 70 g valriekstu, 70 g mandeļu skaidiņu, piparmētru dekoram, saldējums
1. Visas mīklai paredzētās sastāvdaļas sajauc vienmērīga masā un atstāj to apsegtu.
2. Ābolus un kabačus nomazgā, nomizo un iztīra sēklas. Virtuves kombainā sasmalcina visu līdz biezeņa masai. Pēc tam pievieno cukuru, skābo krējumu, cieti un valriekstus. Visu samaisa.
3. Mīklu izrullē biezā slānī un izgriež apli (tam jābūt lielākam nekā formas diametrs), piespiežam maliņas pie formas malām (tās nosedz ne tikai formas dibenu, bet arī malas).
4. Ielej pildījumu, apber ar mandeļu skaidiņām. Liek cepties cepeškrāsnī 40-45 minūtes 180 grādos.
6. Pēc tam pīrāgu atdzesē. Pasniedz ar saldējuma bumbu un piparmētras lapu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?