Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Suņa būdā desa neglabājas

Īsti nevar saprast, vai šī tik pelēki neinteresantā, bet vienlaikus ekonomiski izdevīgā (cimdi, zeķes, zābaciņi, malciņa utt.) ziema man patika vai arī ne visai. Protams, patīkamās rīta «paldies dievam, mašīna no sniega ārā nav jārok» emocijas ir jaukas, bet tā garlaicība, tā garlaicība... Lai kā arī būtu, liekas, ka šī parodija par ziemu vienreiz ir garām. No klimatiskajiem pārsteigumiem migrējam uz gastronomiskajiem.

WOLBERGER Grand Cru Eichberg Riesling 2011

Brīžiem šķiet, ka ikkatrs, ar ko gadās pārmīt kādu vārdu par vīniem, par rīslingu zina visu. Ja nu tomēr sagadās, ka kādam no šīs slejas lasītājiem nav nācies garšot Grand Cru rīslingu, tad šīs rindas ir jums. Aizmirstiet par Vācijas vieglajiem, saldenajiem komercrīslingiem. Šis ir no citas svara kategorijas - Elzasas slavenākā vīnadārza produkts. Tīra, gaiša salmu dzeltena krāsa. Aromāts tīrs, vidēji intensīvs, tāds, kuru smaržojot gribas atlaisties krēslā, aizvērt acis un ļauties, - aprikožu ziedi, ābolu mizas, citroni, mandeles, gatavi bumbieri. Arī uz mēles vīns ļauj nevilties - svaiga, jauki sabalansēta garša ar citrusu un gatavu bumbieru notīm, sausu, tīru, precīzu skābumu un garu, patīkamu pēcgaršu, kas atgādina aprikozes, citrusus, vīstošas zāles un grūti definējamu garšaugu maisījumu. Apkopojot iepriekšminēto, secinājums sanāk īss - ļoti, ļoti dzerams vīns. Dzerams šobrīd, ja pietiek dūšas, varat riskēt noslēpt kādu pudelīti līdz nākamajam pavasarim, bet suņa būdā jau desa neglabājas, vai ne? Vislabāk garšos labi atdzesēts 8-10 grādos. Kā šādu temperatūru panākt, ja nav termometra pie rokas (un daudziem nav, vai ne?)? Vienkārši - turiet vīnu ledusskapī un izņemiet no tā 15 minūtes pirms pasniegšanas. Elementāri.

MAYCAS del Limari Reserva Syrah 2010

Tumši, tumši sarkans. Ja ne violetais tonis, teiktu - asinskrāsa. Gandrīz uzrakstīju «tintīgi melns». Pirmie iespaidi aromātā gāž no kājām - intensīvs, blīvs un skaļš. Nedaudz par daudz skaļš. Pa receptoriem iebliež ar ierasto Jaunās pasaules Shiraz arsenālu, bet finālam pietaupa pāris svaiguma lādiņu.

Ļaujot liekajam tvaikam noskriet, no biezā augļu jūkļa iznirst precīzāk definējamas smaržas - aveņu ievārījums, ķirši, ar cukuru saberztas svaigas upenes, garšvielas - pipari, kanēlis un anīss. Nedaudz grauzdētas rupjmaizes arīdzan var sasmaržot. Garšā vīns krietni atšķiras no saviem Austrālijas vai Francijas radiniekiem - pikanto augļainumu aizvieto aizdomīgs raupjums, karsts alkohols un pārvārītas karameles rūgtums. Neskatoties uz trūkumiem, vīns ir dzerams. Pat ļoti dzerams. Īpaši tad, ja esat no ēdelīgajiem un vīnu uzskatāt par labas maltītes sastāvdaļu. Ēdienkartē - liellops, jērs, cietie, nobriedušie sieri. Ražotājs iesaka šo vīnu pasniegt viegli atdzesētu - 15 grādos. Kā dabūt šos 15 grādus? Atveriet vīnu un ielieciet ledusskapī uz 15 minūtēm. Būs labi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?