Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Tikai paralēli krastam

Diemžēl neesmu apveltīta ar pārāk labu prasmi peldēt. Tāpēc ūdenī vienmēr turos gar malu. Tas nozīmē, ka peldu tikai tik dziļi, lai varu sajust, kā rokas un vēders skrāpējas pa zemi. Noturēties uz ūdens pēc astotās klases iemācījos vasaras nometnē kādā no Kazdangas dīķiem. Līdz tam visi vecāku mēģinājumi mani pieradināt pie ūdens beigušies nesekmīgi un ar milzīgu bļaušanu.

Vecāki uzskatīja, ka drošības labad peldēt ir jāmāk, tāpēc bērnībā tiku aizsūtīta uz peldēšanas nodarbībām baseinā. Diemžēl mana apmācība beidzās pēc otrās nodarbības, kad treneris lika pabāzt galvu zem ūdens un mēģināt brītiņu aizturēt elpu. Tā teikt, lai pierodu pie zemūdens pasaules. Paldies! Neesmu zivs, zemūdens pasauli man nevajag. Arī vecāku pašrocīgie centieni iemācīt mani peldēt beigušies nesekmīgi. Visspilgtāk atceros peldēšanas mācībstundu netālu no laukiem esošajā dīķī. Mamma ar tēti mani turēja ūdenī uz rokām un teica, lai kustinu rokas un kājas, bet vienīgais, ko es spēju, bija kliegt: «Nelaidiet mani vaļā!» Tā nu mana peldētprasme ir, teiksim tā, vāja, ūdenim nekad neesmu uzticējusies. Peldos tikai jūrā, kur skaidri saredzama grunts, vai nekāpju ūdenī nemaz. Man nepatīk ūdenstilpes, kur gar kājām pinas ūdenszāles un kājas var sagriezt ar gliemežvākiem. Turklāt peldoties allaž ievēroju draudzenes vecmāmiņas ieteikumu peldēt paralēli krastam, nevis prom no tā. Tad nav jābaidās par to, ka iepeldēšu pārāk dziļi. Neesmu pārgalvīga peldētāja, tāpēc esmu pilnīgi droša, ka nekad nelēkšu upē no augsta krasta, neniršu un nemēģināšu jūrā sasniegt trešo sēkli. Dīvaini, bet man gribas piedzīvot saulainas vecumdienas. Turklāt šaubos, vai brīdī, kad redzētu kādu slīkstam, es mestos viņu glābt. Pretējā gadījumā ūdenī būtu divi slīcēji. Visdrīzāk es darbotos par glābēju no krasta - iedzītu kādu citu ūdenī glābt slīkstošo, bet pati tikmēr zvanītu palīdzības dienestiem. Pazīstot sevi, SOS situācijās vismaz vienam zvanam uz 112 spētu saņemties. Kāpēc šogad tik daudzi slīkst? Nezinu. Varbūt kādam pēc amizierēšanās pa ūdeni nepietiek spēka izkļūt krastā, varbūt kādam kājā iemetas krampis, citam, lecot ūdenī, aizsitas elpa, cits neadekvāti savai peldētprasmei grib padižoties draugu priekšā. Pārgalvīgo ūdenī nekad nav trūcis. Atliek vien brīdi pastaigāt gar jūras krastu, lai redzētu gan ūdenī mestu salto, gan tādus, kas, mēģinot piesaistīt meiteņu uzmanību, sacenšas, kurš ātrāk sasniegs trešo sēkli. Puiši, ja gribas pazīmēties, labāk rīkojiet skriešanās sacensības turpat krastā. Vismaz drošāk!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?