Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Trīs punktus vērta parodija

Pēc noskatīšanās sadedzināt. Tas droši vien būtu labākais, ko darīt ar Latvijas un Andoras futbola izlašu spēļu ierakstu. Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Mariana Pahara vadītā komanda otrdien izbraukumā guva 1:0 uzvaru, trīs punktus tabulā un nepatīkamas emocijas. Vienīgo bumbu, izmantojot Andoras vārtsarga kļūdu, iesita Valērijs Šabala.

«Šobrīd mēs gribam no šejienes ātrāk aizbraukt... Pirmo reizi savā dzīvē es redzēju ko tādu, kas notika šodien,» bez uzvarētāju prieka pēcspēles preses konferencē sacīja Latvijas galvenais treneris Pahars. Patiešām - par futbolu redzēto nosaukt grūti. Un tā tas bija ne tikai pretinieku zemās meistarības, nepārtrauktās tēlošanas, laika vilcināšanas, netīras spēles dēļ. Tā tas bija ne tikai sliktās laukuma kvalitātes un nepieredzējušas tiesnešu brigādes dēļ. Tā tas bija arī Latvijas izlases neizteiksmīgā snieguma dēļ. Un arī Pahars norādīja, ka neviens no spēli apgrūtinošajiem faktoriem neattaisno komandu.

Uzreiz pēc iepriekšējā kvalifikācijas cikla beigām Latvijas izlase teju gadu mērķtiecīgi gatavojās spēlēšanai Andorā ar diviem uzbrucējiem, bet dienu pirms paša mača Artjoma Rudņeva treniņā gūtais savainojums lika aizmirst šo plānu. Uzbrucējs atgriezās savā Vācijas klubā Koln, bet Pahars izšķīrās par labu spēlēšanai ar vienu uzbrucēju un pusgadu nekur nespēlējušo Jāni Ikaunieku sākumsastāvā.

Izlases futbolistu palikšana bez spēļu prakses šajā treniņnometnē radīja lielākās galvassāpes treneru korpusam, un Pahars par šo nenormālo situāciju izteicās asi. «Ko varu darīt ar tiem spēlētājiem? Principā neko. Viņiem jāspēlē klubā, jāiekļūst klubu pamatsastāvos, lai viņi būtu fiziski, taktiski, tehniski gatavi spēlēt. Diemžēl šajā treniņnometnē mums bija… latviski ļoti grūti pateikt, ko domāju.»

Trenerim neapšaubāmi ir taisnība par šo jautājumu, taču uz to var paraudzīties arī no otras puses - kāpēc Pahars spītīgi uzticas it kā meistarīgākiem futbolistiem bez spēļu prakses, nevis tiem, kas spēlē daudz un regulāri? Te var atcerēties gan šosezon virslīgā rezultatīvi spēlējošo uzbrucēju Ģirtu Karlsonu, kurš ar savu augumu un pieredzi Andorā būtu bijis ļoti noderīgs palīgs, gan Anglijas ceturtajā spēcīgākajā līgā spēlējošo aizsargu Nauri Bulvīti, gan nu jau vairākus gadus ignorēto Ivanu Lukjanovu, gan arī tos, kas izpelnījās Pahara uzmanību, bet palika uz rezervistu soliņa: Gļebu Kļuškinu, Robertu Savaļnieku, Gintu Freimani.

Pārējās B grupas spēlēs Fēru salas mājās nosargāja 0:0 pret Ungāriju, bet Šveice savu skatītāju priekšā ar 2:0 pārspēja Portugāli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Andora 0
Latvija 1

PK kvalifikācijas spēle
Vārti: Šabala 48.
Latvija: Vaņins - Gabovs, Jagodinskis, Gorkšs, Maksimenko - Višņakovs, Lazdiņš (Laizāns 45.), Zjuzins (Karašausks 74.), J. Ikaunieks, D. Ikaunieks (Torress 63.) - Šabala
8 (4) sitieni (pa vārtiem) 7 (4)
1 stūra sitieni 2
50% bumbas kontrole 50%
21 pārkāpumi 26

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?