Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Trūkst izpratnes

Aldis Bite

Juglā atrodas stresu raisošais Malienas un Hipokrāta ielas krustojums.

Satiksmes intensitātes pieaugums minētajā krustojumā sākās līdz ar tagadējās slimnīcas Gaiļezers kompleksa atklāšanu. Protams, vispārzināms ir fakts, ka Malienas un Hipokrāta iela vērtējama kā tuvākais ceļš uz Gaiļezera slimnīcas kompleksu tiem braucējiem, kas Rīgā ierodas no ziemeļaustrumiem.

Turklāt aiz minētā krustojuma ielas pāra numuru pusē atrodas mežs, bet nepāra numuru pusē - privātmāju apbūve un Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledžas, kā arī Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledžas kopmītnes. Tieši studentu dienesta viesnīcu klātbūtne ir viens no iemesliem, kādēļ pēdējos gados pieaudzis transporta daudzums šajā krustojumā.

Vēl viens transporta plūsmas pieauguma iemesls saistīts ar t/c Alfa izbūvi. Rīdzinieku un pilsētas viesu vidū populārais tirdzniecības centrs būtiski intensīvāku padarījis satiksmi Šmerļa, S. Eizenšteina un Malienas ielā.

Krustojums ir viegli izbraucams tiem autovadītājiem, kuri ievēro krustojuma šķērsošanas prioritātes. Minētajā krustojumā uz diviem ielu stūriem atrodas 201. ceļa zīme «Galvenais ceļš» ar papildu zīmēm. Malienas ielā pie krustojuma virzienā no Juglas ielas atrodas 206. ceļa zīme «Dodiet ceļu», tādēļ šeit kļūdīties šķērsošanas prioritātē grūti. Misēklis rodas autovadītājiem, kas, braucot pa Malienas ielu no t/c Alfa puses, vēlas šķērsot Hipokrāta ielu, nepalaižot garām tos braucējus, kas no Hipokrāta ielas veic kreiso manevru uz Malienas ielu.

«Krustojumu bieži šķērso braucēji, kam nav nojēgas par ceļu satiksmes noteikumiem un pareizu krustojuma šķērsošanu. Vajadzētu tur uzstādīt luksoforu vai, vismaz Malienas ielā, pirms krustojuma ātruma mazināšanai izveidot «gulošos policistus». Skaitīju, ka nesen seši autobraucēji, kas brauca pa Malienas ielu Juglas ielas virzienā, krustojumu ar Hipokrāta ielu šķērsoja neapstājoties. Divos gadījumos ļoti maz trūka, lai nenotiktu avārija,» novērojis autobraucējs T. Aščuks.

Krustojuma apskate ļāva secināt, ka daudzus autovadītājus patiesi mulsina šajā krustojumā izvietotās ceļa zīmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Ojārs Vētra
auto žurnālists
Nedomāju, ka visos bīstamajos krustojumos problēmas tiks atrisinātas, tur uzstādot luksoforus. Malienas un Hipokrāta ielas krustojums nemainīgā konfigurācijā stāv vismaz 40 gadu. Domāju, ka ne ceļu policija, ne CSDD, ne Rīgas domes Satiksmes departaments nav vainīgi, ka daļa braucēju nepārzina elementāru krustojuma šķērsošanu. Tas jau neatbrīvo no atbildības! Žēl tikai, ka avārijā cieš kā neapdomīgo autovadītāju, tā pareizi braucošo vadītāju auto. Luksofors vai kādi citi papildu drošības līdzekļi šajā krustojumā būtu vajadzīgi, lai pasargātu pareizi braucošos.

Bez nosaukuma

Ēriks Strods
uzņēmējs
Krustojums atrodas manā ikdienas maršrutā, tādēļ allaž, tam tuvojoties, mēģinu uzminēt cita transportlīdzekļa turpmāko rīcību. Reizēm rīcība nenotiek saskaņā ar ceļa zīmēm, kas novietotas krustojumā. Tad mani glābj intuīcija, pieredze vai reakcijas ātrums. Protams, ka šajā krustojumā luksofors sniegtu papildu drošību, taču jāapzinās, ka tā uzstādīšana prasa finanšu līdzekļus. Minētajā krustojumā darbdienas vidū un brīvdienās transportlīdzekļu plūsma ievērojami noplok salīdzinoši ar vakara un rīta stundām. Nezinu, vai ar šādu regularitāti, precīzāk - periodiskumu, tur izlems novietot luksoforus.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?