Ungāru garša
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Ungāru ratatujs - lečo
4 personām vajadzēs: 4 ungāru pipari (bāli dzelteni, iegareni),
2 lieli sīpoli, 2 daiviņas ķiploka, 3 ēd. k. olīveļļas, 5 vidēji
nogatavojušies tomāti, 2 tējk. sarkanās paprikas pulvera, sāls,
pipari pēc garšas
1. Papriku sagriež strēmelēs. Tomātus -
gabaliņos. Sīpolus sagriež palielos gabalos.
2. Dziļā cepampannā
uzkarsē olīveļļu. Liek iekšā sīpolus un saspiestus ķiplokus un uz
mērenas uguns sautē, līdz ķiploki mīksti, bet nav kļuvuši
brūni.
3. Pievieno piparus un sāli. Pieliek papriku un tomātus,
uzliek pannai sāli un sautē kādas 5-6 minūtes, ik pa laikam
apmaisot. Pasniedz ar pašceptu baltmaizi.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 4 personām: 400 g mīkstā kazas siera, 20 g paprikas
pulvera, sāls pēc garšas, 20 g mārrutku, 9 g maltu romiešu ķimeņu,
25 g ķiploka, 45 g gurķa, 25 g svaiga koriandra, 50 ml baltvīna
etiķa, 50 ml vīnogu kauliņu eļļas, 500 g tomātu, sauja
maurloku
1. Kazas sieru sajauc ar maurlokiem, saspiestu
ķiploku, romiešu ķimenēm, paprikas pulveri, sakapātu
koriandru.
2. Visu labi samaisa un, izmantojot pārtikas plēvi,
sarullē. Liek ledusskapī.
3. Tomātus sablendē, pieliek sāli,
eļļu un baltvīna etiķi, izkāš caur marli.
4. Pirms pasniegšanas
gurķi visā tā garumā sagriež plānās šķēlītēs, uztin uz kazas siera
rullīša un to sagriež mazākos rullīšos.
5. Servējot rullīšus
liek porciju traukos un dekorē ar sablendēto tomātu, zaļumiem.
Bez nosaukuma
10 personām vajadzēs: 1 kg liellopa mīkstuma, 300 g sīpolu, 80 g
ķiploku, 120 g tomātu, 200 g zaļās paprikas,1/4 čili pipara, 50 g
tomātu biezeņa, 150 g cūku tauku vai eļļas, 300 g burkānu, 400 g
kartupeļu, 80 g selerijas saknes, 30 g paprikas pulvera, 9 g
ķimeņu, 3 lauru lapas, sauja lociņu, sāls pēc garšas, zaļumi;
klimpām - 1 ola, 80 g miltu, sāls
1. Gaļu noskalo, nosusina
un sagriež 2 cm lielos gabalos.
2. Sīpolus sagriež nelielos
gabaliņos, liek katlā, kur uzkarsētas taukvielas, un apcep, līdz
tie kļūst caurspīdīgi, tad noņem no uguns, iemaisa paprikas
pulveri, uzlej nedaudz ūdeni un sautē, līdz ūdens pilnībā
iztvaikojis.
3. Pievieno liellopa gaļu un apcep, līdz tā kļūst
bāla.
4. Pievieno sāli, ķimenes, saspiestus ķiplokus, mazos
gabaliņos sagrieztus tomātus, no sēklām attīrītu papriku, čili un
lauru lapas.
5. Pielej aukstu ūdeni, un visu vāra uz lēnas uguns
apmēram pusotru stundu.
6. Tajā laikā gatavo klimpas - olu,
miltus un sāli samīca viendabīgā mīklas masā un ļauj pastāvēt
vēsumā 10 minūtes. Ar rokām izveido mazas klimpiņas.
7. Pirms
gaļa gatava, zupā liek dārzeņus, kādā secībā tie izvārīsies gatavi
- ripiņās sagrieztus burkānus un selerijas sakni, kartupeļus.
8. Pirms dārzeņi gatavi, zupā liek sagatavotās klimpiņas un
vāra vēl 10 minūtes.
Padoms. Ja zupu vāra lielā
katlā un daudz, dārzeņus var vārīt, sagrieztus lielos gabalos, un
likt zupā jau sākumā. Tie izšķīdīs un dos zupai tumīgu
konsistenci.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri