Ja tomēr pienāk brīdis, kad zemenes sāk šķist pārāk skābas vai pārāk saldas, pārāk sarkanas, pārāk lielas vai pārāk mazas, - tad gan jālien ārā no dobes un jāizmēģina Baltic Beach Hotel restorāna il Sole šefpavāres Oļesjas Kislickas receptes.
Zemeņu atkarība
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Brusketas ar Ricotta sieru un zemenēm
Sastāvdaļas 3 personām: 3 gabali franču maizes vai ciabatta, vai
baltmaizes, 50 g mīkstā siera (Ricotta, Mascarpone, Philadelphia)
vai caur sietu izberzta biezpiena, 100 g zemeņu, bazilika vai
piparmētras lapiņas dekoram
1. Maizes gabaliņus apcep uz pannas
līdz kraukšķīgumam. Tiem virsū smērē mīksto sieru.
2. Zemenes
sagriež nelielos gabaliņos un kārto uz maizes.
Šefpavāres
padoms: ar šīm brusketām labi garšo Parmas šķiņķis. To var likt
slānī starp mīksto sieru un zemenēm.
Deserts Zemeņu mākonis
Sastāvdaļas 2 personām: 500 g zemeņu, 100 g cukura, 20 g
želatīna, 10 g gaišā ruma. Biskvītam: 2 olas, 50 g miltu, 40 g
cukura.
1. Visas biskvītam paredzētās sastāvdaļas samaisa un
iegūto mīklu lej uz paplātes. Cep 180-200 grādos apmēram 10
minūtes.
2. Zemenes sablenderē ar cukuru un rumu, tad pievieno
uzbriedinātu želatīnu.
3. Formiņā liek biskvītu un virsū lej
zemeņu masu. Liek ledusskapī uz pusstundu.
Salāti ar rukolu, zemenēm un kazas sieru
Sastāvdaļas 2 personām: 60 g rukolas, 40 g fenheļa, 100 g
zemeņu, 2 g citrona miziņas, kazas siera bumbiņas.
Mērcei: 10 g
olīveļļas, 10 g citronu sulas, sāls, pipari, cukurs pēc
garšas.
Visas sastāvdaļas samaisa, pārlej ar mērci un liek uz
šķīvja.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!