Ar ko sevi iepriecināt steidzīgos darbdienu rītos un vakaros, kad laika nav daudz un arī īpaši tērēties negribas? Šoreiz idejas labām ziemas sacepumu receptēm lūdzām topošajiem pavāriem. Lūk, Restorānu servisa skolas audzēknes Sanitas Skrebeles receptes.
Ziemas sacepumi
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Grilētu dārzeņu sacepums ar mocarellas sieru un pe
4 personām vajadzēs: 400 g mocarellas siera, 1 cukīni, 1
papriku, 10 šampinjonus, 200 g ziedkāpostu, 1 sarkano sīpolu, pesto
(olīveļļa, 200 g aragulas, 150 g cietā siera, 150 g riekstu,
citrona sula, sāls, pipari), pēc garšas - timiāns,
Worcester, sāls, pipari
1. Cukīni sagriež
šķēlēs, sarkano sīpolu daivās, papriku lielos gabalos, ziedkāpostu
sadala ziedkopās, šampinjonus sagriež daivās.
2. Visus dārzeņus
un sēnes iemarinē sālī, piparos, Worchester mērcē un
timiānā apmēram 10 min. Apgrilē.
3. Tad kārto cepamtraukā,
pārkaisa rīvētu sieru.
4. Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 5
min., tad virsū kārto mocarellas šķēles. Cep, līdz siers izkusis.
5. Gatavo pesto - visas pesto sastāvdaļas sablendē, tievā
strūklā pievienojot olīveļļu.
6. Sacepumu pārlej ar pesto un ceļ
galdā.
Brokastu sacepums ar olu
Sastāvdaļas 4 personām: 4 olas, 8 kartupeļi, 16 šķēles bekona, 2
sīpoli, 1 paprika, 8 šampinjoni, 200 g ziedkāpostu, 4 ķiploka
daivas, dekoram - redīss, aragula, seleriju lapiņas, olīveļļa,
sāls, pipari)
1. Kartupeļus novāra pusgatavus, sagriež 1 cm
biezās šķēlēs, izspiež apļus. Pārkaisa ar sāli un pipariem un apcep
sviestā.
2. Bekonu apcep cepeškrāsnī, šampinjonus sagriež lielos
gabalos, pievieno sāli un piparus, apcep, pievieno sasmalcinātu
sīpolu un ķiploku.
3. Papriku sagriež vidēji lielos gabalos un
apcep.
4. Ziedkāpsotus novāra sālsūdenī līdz pusgatavībai, tad
apcep sviestā.
5. Cepamtraukā kārto kartupeļus, ziedkāpostus,
sīpolu, sēnes, bekonu un papriku.
6. Pa virsu uzsit olas, liek
cepties cepeškrāsnī 180 grādos 10 min.
7. Dekorē ar svaigiem
salātiem.
Maltās gaļas sacepums ar kartupeļu biezeni
Sastāvdaļas 4 personām: 400 g maltās gaļas, 8 kartupeļi, 200 g
šampinjonu, 1 sīpols, 4 daivas ķiploka, 10 g čili, 50 g sviesta,
200 ml piena, 200 g siera, timiāns pēc garšas
1. Malto gaļu
apcep ar sasmalcinātu sīpolu, ķiploku. Pievieno sāli, piparus,
timiānu, čili. Kārto cepamtraukā.
2. Šampinjonus sagriež plānās
šķēlēs, apcep ar sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, pievieno sāli un
piparus. Kārto cepamtraukā uz gaļas.
3. Kartupeļus izvāra
gatavus, sastampā, pievieno uzkarsētu pienu un sviestu. Saputo ar
mikseri, pievieno sāli, piparus un muskatriekstu. Kārto cepamtraukā
virs sēnēm. Virsu pārkaisa ar rīvētu sieru.
4. Sacepumu cep
cepeškrāsnī 180 grādos 10 minūtes. Dekorē ar sasmalcinātiem
pētersīļiem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!