Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Iveta Laure. Reikjavīkas stāsti

„Reikjavīkas stāstu” ideja māksliniecei radās Islandē, pusotru mēnesi dzīvojot un strādājot starptautiskā mākslinieku rezidencē. Ieceres pamatu veido literārs teksts, kas lasāms īpaši izdotā stāstu burtnīcā. „Stāstījums ir par pavisam parastiem cilvēkiem, par viņu dzīves ceļiem, mērķiem, sapņiem. Tas ir skats uz pagātni, šodienu, nākotni un nezaudē aktualitāti, ejot laikam. Tajā ir daži informatīvie slāņi, no kuriem mani īpaši iepriecina pasaulslavenu Latvijas mākslinieku klātbūtne. Savādā veidā liek sajust, ka viss ir iespējams arī katram no mums.Stāstu varoņi un stāstītāji ir dažādu tautību cilvēki, taču viņu domas un sajūtas ir saprotamas skatītājiem Latvijā un pasaulē,” skaidro māksliniece.
Iveta Laure (1962) veido kolāžas, asamblāžas, vides objektus, ready-made objektus, strādā interjera dizaina un lietišķās grafikas jomās. Darbos izmanto rūpnieciskās pārstrādes materiālus – tipogrāfijas papīra lokšņu atgriezumus, kartonu, koku, metāla plāksnes. Materiālā viņa nav ierobežota, un tāpēc viņas darba etapi ir nepārtraukti mainīgi – gan vietējā, gan starptautiskā mērogā.
Iveta Laure beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vides mākslas nodaļu un Vizuāli plastiskās mākslas meistardarbnīcu (1997). Rīgas Mākslas skolas pedagoģe. Izstādēs piedalās kopš 1989. gada. Aktīva izstāžu un simpoziju dalībniece. Sarīkojusi vairākas personālizstādes Latvijā un ārzemēs. Guvusi atzinību, piedaloties radošajās darbnīcās Zviedrijā, Islandē un Somijā.
Darbi publiskās kolekcijās - Starptautiskais Marka Rotko mākslas centrs (Daugavpils / Latvija), Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Rīga / Latvija), Austrijas Valsts kancelejas mākslas kolekcija (Vīne / Austrija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Galerija Māksla XO, Elizabetes iela 14, Rīga

Kad?

8. janvāris, 2015 – 3. februāris, 2015

P.–s. 12–18

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja