Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Izstāde Straight, No Chaser

Izstādē redzami darbi no Zuzānu kolekcijas, ārzemju galerijām un Latvijas muzejiem, sākot no 16. gadsimta ikonām līdz mūsdienu mākslas darbiem. Starp tiem ir tādi latviešu vecmeistari kā Vilhelms Purvītis, Janis Rozentāls un Johans Valters. Apskatāma arī daļa no nozīmīgas Visvalža Ziediņa memoriālās kolekcijas, Latvijas laikmetīgas mākslas pārstāvji Andris Grinbergs, Laimonis Stīpnieks, Rudīte Dreimane un tādi starptautiski zināmi mūsdienu mākslinieki kā Alicja Kvade, Tomass Hiršhorns un Deivids Altmejds.

Sekojot mākslas centra Zuzeum uzaicinājumam, pētnieciskā grupa La Méditerranée no Parīzes radījusi izstādi un izstrādājusi arhitektūras elementus, Torni un Cepelīnu, kuri sakņojas Rīgas vēsturē un atbalsojas unikālajā Zuzānu kolekcijas raksturā. Tornis tapis iedvesmojoties no puzura formām un atgādina Cepelīna pietauvošanās signālmastu. Tā ideja radās iepazīstot Rīgas Centrāltirgus ēkas, kas ir būvētas izmantojot daļas no cepelīnu angāriem. Šeit izveidotie divi darbi  papildinās plašāku kolekciju, kuru grupa La Méditerranée gadu gaitā iecerējusi un realizējusi savās izstādēs. Agrāko darbu maketi arī ir skatāmi izstādē. La Méditerranée dalībnieki vēlas nākotnē apkopot savu arhitektūru kolekciju, sagaidot, ka tā kļūs par ciematu, kurā būtu iespējams mitināties nelielai cilvēku grupai.

La Méditerranée ir uz izstāžu praksi orientēta pētnieciskā grupa, kuru 2020. gadā dibinājuši Uliss Geslers, Mateo Revillo un Edgars Sarins. Jau desmit gadus katrs no viņiem attīsta ekosistēmas izstāžu procesu ietvaros. La Méditerranée uzskata izstādi par aktīvu sistēmu, tiecoties pāriet no klasiska uz eksperimentālu un dinamisku prezentācijas modeli. Lai aprakstītu šo procesu, La Méditerranée izmanto analoģiju ar džeza ansambli, jo mākslinieki savā studijas praksē līdzinās vientuļiem saksofonistiem, kuri vingrina skaņkārtas, bet vienlaikus ar savu darbu iekļaujas ansambļa improvizācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Mākslas centrs Zuzeum, Lāčplēša iela 101

Kad?

7. jūnijs – 25. augusts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja