Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Par nacistu un komunistu medīšanu

Labdien, lasītāji!

Šodien Latvijas Avīzē ir visnotaļ interesants, lai neteiktu savdabīgs komentārs no Franka Gordona, kurā ir apgalvots, ka gandrīz visiem izņemot "saujiņu cietpauru" esot apnicis tas darbs, kuru veic tā dēvētais nacistu mednieks Efraims Zurofs no Šimona Vīzentāla centra Izraēlā.  Kā zināms, šis centrs jau kopš 2. pasaules kara beigām ir centies atrast tos, kuri kara laikā veica zvērības pret ebrejiem un citiem un nodrošināt viņu sodīšanu.  F. Gordons raksta, ka nu jau vairs ir palikušas tikai "mazās zivis", turklāt šie ļaudis esot "vārgi vecīši".

Pieļauju, ka šis materiāls vienā Latvijas sabiedrības daļā izsauks piekrišanu un atbalstu, it īpaši tas būs sakāms par tiem ļaudīm, kuri tomēr sirdī saglabā pretīgu antisemītisma devu.  No savas puses varu atkārtot to, ko esmu teicis ļoti sen, proti -- Latvijas gadījumā lielākoties nacistu noziegumu pastrādātājus notiesāja PSRS laikā.  Ja joprojām var atrast kādu, kas ar tām nodarbojās, tad prom uz tiesas solu, bet apgalvot, ka Latvija kopumā neko nav darījusi, lai šādus cilvēkus sauktu pie atbildības, vienkārši nav pareizi.

Taču vienlaikus gribas zināt, vai Latvijas Avīze tikpat droši akceptētu materiālu, kurā ir teikts, ka pienācis laiks likt mierā "vārgos vecīšus", kuri kara laikā un pēc tam nodarbojās ar Latvijas iedzīvotāju apslaktēšanu un deportēšanu, bet to darīja nevis nacistu, bet viņiem ideoloģiski radniecisko komunistu kontekstā.  Arī viņu gadījumā notikušais notika krietni sen.  Vai Franka Gordona rakstītais būtu attiecināms arī uz viņiem?

Starptautiskajā likumdošanā genocīdam un noziegumiem pret cilvēci noilguma nav.   Interesanti, vai svītras pavilkšana zem atsevišķiem genocīda gadījumiem  būtu uzskatāma par universālu principu...


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja