Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Emīla Dārziņa jauktais koris guvis panākumus koru konkursā Tolosā

Emīla Dārziņa jauktais koris izcīnījis trešo vietu tautas mūzikas kategorijā starptautiskajā koru konkursā Tolosā, Spānijā, informēja kora pārstāve Aiva Švēde.

Koris ieguva 452,5 punktus, kas ir tikai par 1,5 punktiem mazāk kā pirmās vietas ieguvējiem - Francijas korim Mikrokosmos. Emīla Dārziņa jauktais koris saņēma arī Basku zemes pašpārvaldes un žūrijas speciālbalvu par labāko basku komponista Ksavjera Sarasolas skaņdarba Maiteagoak interpretāciju.

Kora diriģenti Nora Vītiņa un Rūdolfs Krēsliņš stāsta: "Esam ļoti gandarīti par kora sasniegumu un lepni, ka Emīla Dārziņa kora izpildījums aizkustināja komponistu un skatītājus."

Papildus konkursam koris sniedza piecus koncertus dažādās Basku zemes pilsētās, priecējot kora mūzikas cienītājus ar Latvijas un pasaules komponistu a cappella mūziku.

Konkursā piedalījās arī Rīgas Doma kora skolas meiteņu koris Tiāra, kas diriģentes Airas Birziņas vadībā ieguva otro vietu bērnu koru kategorijā, piekāpjoties Katalonijas korim.

Tolosas koru konkurss katru gadu pulcē labākos pasaules korus. Konkursa dalībnieki tiek atlasīti un uzaicināti piedalīties, rūpīgi izvērtējot to līdzšinējos sasniegumus, māksliniecisko kvalitāti un repertuāru. Konkurss ir viens no sešiem pasaules koru Grand Prix izcīņas posmiem, un šogad tajā piedalījās kolektīvi no Argentīnas, ASV, Japānas, Zviedrijas, Francijas, Spānijas, Norvēģijas, Ungārijas, Baltkrievijas, Igaunijas un Latvijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja