Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Intars Busulis kā ēsma

Rīgas mākslas telpa izstādēs grib ievilināt ne tikai rūdītus mākslas fanus

Izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa šopiektdien, 3.oktobrī, plkst.20.00 notiks Intara Busuļa un grupas Sweet Waterz koncerts. Tas būs pirmais šāda žanra pasākums pilsētas izstāžu zālē, kas līdz šim pārsvarā piedāvājusi laikmetīgās mākslas izstādes.

Lai izskaidrotu jauno Rīgas mākslas telpas koncepciju, tās vadība pirmdienas rītā aicināja žurnālistus brokastot kopā ar Intaru Busuli. Melnas kafijas, siera groziņu, vīnogu un biezpienmaizīšu kompānijā Busulis un Rīgas mākslas telpas vadītājs Aigars Kauliņš uzrunāja medijus, klāstot, ka pilsētas izstāžu zāle ir daudzfunkcionāla un tikpat dažāda kā Intara Busuļa mūzika. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc par eksperimenta objektu Numur 1 izvēlēts tieši viņš. Mazliet miegainais dziedātājs Intars Busulis piebilda, ka viņš labprāt ļaujas eksperimentiem un upuri sevī nesaskata. Busulim varētu sekot arī citi mākslinieki, piemēram, Cosmos, kas pulcētu no 700 līdz 1300 skatītāju.

Jaunā koncepcija gan nenozīmējot novirzīšanos no Rīgas mākslas telpas galvenās — izglītojošās — funkcijas, piedāvājot laikmetīgās mākslas un citus mūsdienu kultūras pasākumus, piemēram, Baibas Teteres lekciju par mūsdienu fotogrāfiju (2.oktobrī 17.00) vai vācu mākslas zinātnieces Katrīnas Bekeres lekciju par vācu videomākslu (9.oktobrī 18.00). "Patlaban mūsu izstādes ierauga tikai mākslā īpaši ieinteresēti skatītāji, bet koncerti ļautu tās apskatīt plašākam cilvēku lokam," stāstīja Kauliņš. Šis princips man lika atcerēties vidusskolas laikus, kad, rīkojot diskotēkas, direktors vienmēr gribēja, lai pasākuma sākumdaļā būtu kāds konkurss un jaunieši vakaru nepavadītu tikai tukšās izklaidēs, bet reizē arī izglītotos. Mākslas telpā princips līdzīgs — Intars Busulis un citi vienkāršāk "sagremojami" kultūras produkti kā ēsma "delikatesēm" jeb tiem kultūras produktiem, kuru uztvere prasa vairāk izglītības un/vai pieredzes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja