Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

PJ Harvey albuma ieraksta process – mākslas izstādes formātā

Izcilā britu mūziķe Pollija Džīna Hārvija jeb PJ Harvey ierakstīs albumu skatītāju priekšā – radošais process kļūs par mākslas akciju Recording in Progress, kas notiks no 16. janvāra līdz 14. februārim Somersetas namā Londonā. 

Darbs noritēs dizaina biroja Something & Son uzbūvētajā arhitektūras instalācijā, kurā atradīsies ierakstu studija. Pollija Džīna Hārvija tajā strādās ar savu grupu, producentiem Džonu Perišu un Fladu, kā arī skaņu inženieriem. Kopā viņi veidos "pastāvīgi mainīgu multidimensiju skaņu skulptūru". 

Pollijas Džīnas Hārvijas cienītājiem četras nedēļas tiks piedāvāta unikāla iespēja ielūkoties viņas devītā diska tapšanas procesā, kas tiek pārvērsts par mākslas izstādi. Skatītāju grupas tiks ielaistas divas reizes dienā uz 45 minūtēm; izstāde Somersetas namā būs skatāma katru dienu, izņemot pirmdienas un svētdienas. Biļetes maksā 15 sterliņu mārciņas, un tās visas jau ir pārdotas. 

Ar publiku dziedātāja nekomunicēs: mūziķi darbosies slēgtā telpā aiz stikla, turklāt skatītājus viņi neredzēs (apmeklētājiem gan mākslinieki būs redzami un dzirdami). Neviens iepriekš nevar zināt, kas notiks tajā brīdī, kad skatītāji vēros mūziķus: tās varētu būt mākslinieku sarunas, improvizācijas, instrumentu skaņošana un jaundarbu izpildīšana. Nekas konkrēts publikai netiek solīts – tā ir veiksmes spēle. 

"Es ceru, ka cilvēki varēs sajust albuma ieraksta procesa plūsmu un enerģiju," saka Pollija Džīna Hārvija, kuras iepriekšējais albums Let England Shake iznāca pirms četriem gadiem un tika pasludināts par šedevru.

"Darba process ir tikpat svarīgs kā rezultāts un tā publiskā izrādīšana. Šajā projektā vienlaikus varēs pilnībā izzināt un atklāt gan vienu, gan otru daļu," uzsver mākslas organizācijas Artangel vadītāji Džeimss Lingvuds un Maikls Moriss, kuri organizē akciju Recording in Progress sadarbībā ar Somersetas namu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja