Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Miris seriāla Draugi aktieris

In memoriam

54 gadu vecumā miris aktieris Metjū Perijs, kurš populārajā seriālā Draugi atveidoja vienu no galvenajām lomām – Čāndleru Bingu. Seriāls, kurā tika atspoguļoti sešu Ņujorkā dzīvojošu jaunu draugu likteņi, tika rādīts no 1994. līdz 2004. gadam. Perijs spēlēja visās desmit seriāla sezonās, kā arī pēdējā Draugi. Atkalapvienošanās, kas iznāca 18 gadu vēlāk – 2021. gadā.

Aktieris tika atrasts miris džakuzi savās mājās Losandželosā. Kā iespējamais nāves cēlonis minēts noslīkšana, taču notiek izmeklēšana, lai noteiktu, vai Perijs bija lietojis kādus medikamentus – viņa mājā netika atrastas nelegālās narkotikas, bet gan vairāki recepšu medikamenti. 

Perijs gadiem ilgi cīnījās ar alkohola un opioīdo medikamentu atkarību, un viņam vairākkārt nācās ārstēties rehabilitācijas klīnikās. Aktieris par savu cīņu ar apreibinošajām vielām ir stāstījis intervijās un grāmatā Friends, Lovers and the Big Terrible Thing/Draugi, mīļotie un lielā, briesmīgā lieta, atklājot, piemēram, ka nevar atcerēties pat vairākus periodus no filmēšanās Draugu laikā, jo dzēris un lietojis narkotikas. 

Metjū Perijs ir dzimis un uzaudzis Kanādā, bet pusaudža gados pārcēlies uz Losandželosu. Viņš ir piedalījies vairākās filmās, taču pasaules slavu aktierim atnesa tieši seriāls Draugi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Lai būtu ko teikt

Kas ir pats, pats svarīgākais, domājot par valsti, domājot par Latviju un mūsdienām? Vienam tie ir līdzcilvēki, citam ainava un daba, vēl citam – atsevišķas personības vai personīgais stāsts. Tieši c...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata