Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Piektdiena, 22. novembris
Aldis, Alfons, Aldris

SestDienas receptes: Smalkjūtīgais puravs

Salīdzinot ar sīpolu, puravs ir maigāks un, gribas sacīt, smalkjūtīgāks, tāpēc dažādās receptēs tos labāk nemainīt vietām. Iespējams, tas ir gaumes jautājums, bet man, piemēram, ēdienos, kur ir arī sēnes, labāk patīk puravs. Vienīgais, kas jāievēro, – nevajag iegriezties pārlieku zaļajā lakstā, jo tur puravs jau kļūst sīkstāks.

Nūdeļu zupa sātīgā, bet vieglā

Garšīga zupiņa ar cūkas filejas strēmelītēm, rīsu nūdelēm, meža sēnēm un zaļajiem lociņiem – pietiekami sātīga pavasara darbu veikšanai, bet vienlaikus arī viegla un nerada pieēšanās sajūtu.

40 minūtes/ 3 porcijas/ vieglāk par vieglu

Sastāvdaļas 

  • 200 g cūkas filejas
  • 2 dāsnas tējk. kukurūzas cietes
  • 1 ēd. k. sojas mērces
  • 1 ēd. k. portvīna
  • 50 g rīsu nūdeļu
  • 100 g purava
  • 100 g šampinjonu
  • 1 ēd. k. eļļas
  • 750 ml buljona
  • 2 ēd. k. sojas mērces
  • svaigi malti melnie pipari
  • Čili pārslas pārkaisīšanai, ja vēlas

Gatavošana

1. Cūkas fileju sagriež plānās strēmelītēs. Samaisa divas tējkarotes cietes ar ēdamkaroti sojas mērces un portvīna, un šajā maisījumā apviļā gaļu. Ļauj savilkties 15 minūšu.

2. Pa to laiku izvāra rīsu nūdeles pēc instrukcijas, nokāš. Puravu sagriež vispirms uz pusēm gareniski, tad plānās pusripiņās un pannā sakarsētā eļļā apcep.

3. Pēc brīža pievieno arī gaļu. Maisot apcep, pievieno sagrieztas sēnes un pacep visu kopā.

4. Tad pārliek pannas saturu katlā, pārlej ar karstu buljonu, uzvāra, pievieno rīsu nūdeles un vēlreiz uzvāra. Beigās iemaisa sojas mērci un pieber svaigi maltus melnos piparus pēc garšas. Pasniedz ar sīki sakapātiem zaļajiem lociņiem un sezama sēkliņām, kā arī šķipsniņu čili pārslu, ja gribas asumiņu.


Voks ar cūkas fileju, dārzeņiem un sēnēm

Kā jau ar vokiem tas ir, receptes var brīvi variēt, pievienojot šos vai arī citus dārzeņus. Bez jau uzskaitītajiem labi iederēsies arī cukurzirnīšu plānās pākstis, bambusu dzinumi, kāds gabaliņš rīvēta ingvera, zaļie lociņi… Citiem vārdiem – viss, kas garšo un ir apmēram līdzīgā laikā ātri apcepams!

30 minūtes/ 2 porcijas/ elementāri

Sastāvdaļas 

  • 250 g cūkas filejas
  • 1 ēd. k. kukurūzas cietes
  • 2 ēd. k. sojas mērces
  • 2 ēd. k. sojas eļļas
  • 100 g burkāna
  • 60 g purava gaišās daļas
  • 1 vidēja sarkanā paprika
  • 2 palieli šampinjoni
  • sauja saldētu sojas pupiņu
  • nedaudz ūdens

Gatavošana

1. Cūkgaļas fileju sagriež strēmelītēs un apvārta ēdamkarotē cietes. Iemaisa arī ēdamkaroti sojas mērces.

2. Burkānu nomizo un sagriež pusripiņās, puravu pusgredzentiņos, papriku strēmelītēs, sēnes sakapā. Sojas pupiņas noskalo un notecina sietā.

3. Vokpannā (var arī parastā pannā) ielej un sakarsē eļļu – kad tā kārtīgi karsta, ber iekšā gaļu, ko maisot apcep divas minūtes. Pievieno visus dārzeņus, sēnes un maisot apcep vēl trīs minūtes.

4. Pielej mazliet ūdens un, aši maisot, vēl nedaudz apcep. Pasniedz ar rīsiem, bet var arī likt kā pildījumu tortiljā utt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Pēda, kas paliek

Šoreiz sākšu ar nedaudz provokatīvu jautājumu – kā jūs teiktu, kas ir Latvijas nacionālais sporta veids? Nu, tāds, kas katram te dzīvojošajam ir asinīs jau līdz ar piedzimšanu, un, pat ja profesion...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata