Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Labāk par draudzību, nevis mīlestību

Mūsdienu pusaudžiem var pārmest pārlieku aizraušanos ar ekrāniem, taču tos nav pamata kritizēt par seksuālu izlaidību. Šajā jomā jauniešus var uzskatīt pat par pārlieku atturīgiem.

Tā dēvēto Z un Alfa paaudžu pārstāvji ne vien paši nodarbojas ar seksu retāk nekā viņu vecāki un vecvecāki savā jaunībā, bet arī nevēlas vērot seksuālas ainas televīzijā. Viņiem nepatīk seksīgi personāži, klišejiski mīlas trīsstūri un pārmērīgs kailums ekrānā. Tas izriet no amerikāņu psihologu veikta pētījuma, kurā piedalījās 1500 jaunu cilvēku vecumā no 10 līdz 24 gadiem. Gandrīz puse aptaujāto vecuma grupā no 13 līdz 24 gadiem atzina, ka, viņuprāt, filmās nav jāiekļauj seksa ainas. Vēl vairāk – 51,5% – respondentu vēlas redzēt saturu, kurā apspēlēta draudzība un platoniskas attiecības. Darba autori šo dīvaino fenomenu sliecas skaidrot ar "vientulības epidēmiju, kas pusaudžu vidū izplatījās pandēmijas gados. 

"Jauniešu vidū ir plašas disku sijas par kopienas nozīmi pēc Covid-19 un izolētību, kas saistīta ar pandēmijas dēļ ieviestajiem ierobežojumiem," izplatītajā paziņojumā skaidro darba autore Stefanija Rivasa-Lara no Kalifornijas Universitātes. 35,7% jauniešu atzina, ka izklaides medijus lieto, lai novērstu domas no nepatīkamām lietām, kas pārplūdina informatīvo telpu. Tādēļ viņi vēlas redzēt savam pasaules skatījumam atbilstošu izklaidi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata