Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ābolu eksaminēs skolotājs

Principiāls treneru duelis. Arta Ābola vadībā Rīgas Dinamo pēc kvalifikācijas kārtas pārvarēšanas KHL Cerību kausa izcīņas 1. kārtā jeb ceturtdaļfinālā sērijā līdz trijām uzvarām spēkosies ar kādreizējā rīdzinieku galvenā trenera Juliusa Šuplera pašreizējo komandu Doņeckas Donbass. Pirmās spēles sākums otrdien pulksten 19.30 Arēnā Rīga. Tiešraide Viasat Sport Baltic.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta beigas abas komandas sagaidīja atšķirīgā noskaņojumā. Rīdzinieki jau labu laiciņu kā bija samierinājušies ar palikšanu ārpus Rietumu konferences labāko astoņnieka, tāpēc uzvaras spēlēs ar CSKA (3:2 «bullīšos») un Slovan (3:1) nedaudz uzlaboja omu, lai gan no pēdējās vietas «rietumos» tā arī neizdevās izķepuroties. Donbass līdz pēdējam sitās par play-off, tomēr divi zaudējumi (1:2 «bullīšos» CSKA un 3:4 pagarinājumā Slovan) pārvilka svītru visām cerībām, jo pēdējā kārtā Mitišču Atlant ar 5:0 sakāva Novokuzņeckas Metallurg un palika neaizsniedzams. Zīmīgi, ka pārejas termiņu beigās Šuplers no Novokuzņeckas uz Doņecku pārvilināja divus vadošos spēlētājus Rendiju Robitailu un Dmitriju Kagarlicki. Tāpat zīmīgi, ka bijušais Rīgas Dinamo kapteinis Sandis Ozoliņš Atlant sastāvā sarūgtināja savu bijušo Dinamo treneri Šupleru.

«Hokejā tā mēdz būt, ka viena epizode var visu pagriezt uz vienu vai otru pusi,» sazvanīts Doņeckā pirms izlidošanas uz Rīgu, Šuplers sarunas gaitā pakavējās pie regulārā čempionāta notikumiem. Varēja just, ka palikšana ārpus Gagarina kausa izcīņas Juliusam pamatīgi kremt. «Sezonas laikā piecpadsmit spēles zaudējām ar vienas ripas starpību. Tas nozīmē, ka tikpat daudz reižu viena epizode vai viens metiens varēja visu izmainīt un mēs spēlētu Gagarina kausa izcīņā. Joprojām ir rūgtuma sajūta par neiekļūšanu play-off

Principialitātes pavedienus var saskatīt arī, raugoties uz Donbass un Rīgas Dinamo sēriju. Artis Ābols tieši no Šuplera ir mācījies trenerim nepieciešamās prasmes. Piemēram, ja uz karstām pēdām gribas raidīt pārmetumu zibeņus spēlētāju virzienā, prātīgāk esot iekost mēlē.

Cerību kausa spēles vērtības ziņā krietni atpaliek no Gagarina kausa cīņām, tomēr Šuplers tik un tā nepavēra priekškaru uz sastāva pieteikumu. «Krisu Holtu noteikti redzēsiet spēlējam Rīgā, taču lai tas pagaidām paliek neatklāts, kurā mačā viņš stāsies vārtos. Neteikšu arī to, kuri spēlētāji mums nevarēs palīdzēt. Paši par to pārliecināsieties.» Bijušais Rīgas Dinamo vārtsargs Kriss Holts palīdzēja pēdējā mačā «bullīšos» noliekt Lev ar 2:1, taču Šuplera un vārtsargu trenera Sergeja Naumova rīcībā ir arī pēdējā pasaules čempionāta sudraba medaļas ieguvēju Slovākijas izlases pamatvārtsargs Jans Laco.

Cerību kausa sērijas ritēs līdz vienas komandas trijām uzvarām, bet nebūs vairāk par četrām spēlēm. Otrdien un trešdien komandas spēlēs Rīgā, sestdien un, ja nepieciešams, arī svētdien - Doņeckā. Pamatlaikam beidzoties neizšķirti, spēle turpināsies līdz pirmajai iemestajai ripai. Kvalifikācijas kārtā rīdzinieki divu spēļu sērijā pārspēja Ņižņijnovgorodas Torpedo, bet Donbass spēlēšanu sāks no ceturtdaļfināla stadijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību!

Doņeckas komandā spēlē viens no Latvijas valstsvienības līderiem Oskars Bārtulis, kuram regulārajā sezonā Donbass sastāvā bija otrs labākais plus mīnus koeficients (+9).
Rīgas Dinamo KHL līmenī vēl ne reizi nav uzvarējis KHL sezonas debitantu Doņeckas Donbass. Regulārajā čempionātā abās savstarpējās spēlēs Dinamo zaudēja - 3. oktobrī Doņeckā ar 2:4 un 6. janvārī Rīgā ar 1:4
Rietumu konferencē Donbass komanda tikai vienu punktu atpalika no pēdējās vakances Gagarina kausa izcīņā.

Prognoze

Juris Klodāns
Bijušais Latvijas izlases vārtsargs
26.II 19.30 Arēna Rīga

Cerību kauss: Rīgas Dinamo - Donbass 3:2

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?