Atbild Aigars Lukstiņš: «Uzkodas pie vīna es silti ieteiktu, un galvenokārt mūsu veselības, nevis etiķetes dēļ. Lietojot alkoholu, ir jāapēd kaut neliela uzkoda un jādzer bezalkoholiskie dzērieni. Izvēlētajam vīnam nevajadzētu būt ar augstu alkohola saturu. Baltvīnam vajadzētu būt līdz 12,5-13%, sarkanvīnam līdz 13-13,5%. Vīnam vajadzētu būt sausam. Jo augstāks alkohola saturs vīnā, jo grūtāk piemeklēt uzkodas. Šķiet, birojā visērtāk būs rīkoties ar sieriem (izvairieties no sieriem ar zilo pelējumu, tie derēs pie desertvīna). Sierus var papildināt ar riekstiem, pēc iespējas neitrālākiem krekeriem, bumbieriem (izvairieties no citrusaugļiem). Bieži vien veiksmīgs risinājums ir kāds dzirkstošais nešampanietis (Prosecco, Cava, spumante, Sekt), tie ir pieejami dažādās salduma pakāpēs.
Lai ieteiktu ko konkrētāku, būtu jāprecizē informācija par paredzēto pasākumu. Bieži vien vīnu izvēli nosaka tuvākā veikala piedāvātais sortiments.