Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ar pacietību un disciplīnu

Izturēja sākuma spiedienu un ievēroja trenera dotos norādījumus. Latvijas hokeja izlase izšķirošajā spēlē par palikšanu augstākajā grupā ar Austriju (4:1) pilno lozi izvilka veiksmīgos pretuzbrukumos, skaitliskajā vairākumā un saliedētā spēlē aizsardzības zonā. Latvija 2011. gada pasaules čempionātā (PČ) saglabāja vietu elitē, ieņemot 13. vietu 16 komandu konkurencē.

Kā kaķis ar peli - arī tā var teikt par Latvijas sniegumu pēdējā spēlē ar Austriju. Jau no pirmajām minūtēm uz Latvijas vārtiem aktīvi lauzās austrieši. Pretinieku atvēsināšanai jau 6. minūtē pirmo ripu pretuzbrukumā iemeta Roberts Bukarts, kurš situācijā divi pret vienu aizsargu bija pirmais klāt pie atlēkušās ripas pēc Ginta Meijas metiena. «Treneri mūs jau brīdināja par šādu spēles sākumu, ka austrieši centīsies uzspiest savu spēles stilu mūsu aizsardzības zonā,» pēc uzvaras pirms spēles doto uzdevumu atklāja Bukarts. «Treniņos austrieši ļoti daudz strādājot pie spēles trīs pret trīs zonā, tāpēc mums vajadzēja būt gataviem, ka viņi centīsies kontrolēt ripu. Vajadzēja būt pacietīgiem aizsardzībā un sagaidīt savu iespēju pretuzbrukumā.» Līdz pirmajam pārtraukumam Miķelis Rēdlihs ar savu aktivitāti pretinieku zonā pārsvaru dubultoja (2:0). «Pēc otrās ripas ieguvām lielāku pārliecību, taču nevarējām vēl būt droši par panākumu. Austrieši turpināja uzbrukt, un mums vajadzēja gaidīt savas iespējas,» pārsvara palielināšanā Bukarts priekšplānā izvirzīja pacietīgu spēli aizsardzībā.

Pēdējās austriešu cerības uz labvēlīgu iznākumu izgaisināja Kaspars Saulietis. Trešo un ceturto vārtu guvumā Kaspars izdarīja gandrīz visu, sākot no A līdz Z. Abas reizes pretinieks viņa dēļ nopelnīja divu minūšu noraidījumu. Abas reizes Kaspars ar precīziem metieniem lika kapitulēt austriešu vārtsargam Fabianam Veinhandlam. «Spēlējot kopā ar Armandu Bērziņu Somijā, mums bija iespēja papildus piestrādāt pie metiena uzlabošanas. Ļoti daudz metām un vārtu stabiņus noklaudzinājām visās iespējamajās vietās. Var teikt, ka tagad plūcu sava darba augļus,» pēc Saulieša teiktā, tā neesot bijusi nejaušība, ka ripa precīzi ielidojusi abos vārtu stūros vārtsargam neērtajā ceļgala augstumā.

Pirmās ripas autors Bukarts atzīmēja vēl vienu būtisku panākuma stūrakmeni, proti, komandas vārtsargu Edgaru Masaļski, kurš aizvadīja savu labāko spēli čempionātā. Uz Masaļska lomu norādīja arī Austrijas izlases galvenais treneris amerikānis Bils Giligens. «Mums ir liela vilšanās, jo neizmantojām savas iespējas. Jāatzīst gan, ka Latvija spēlēja ļoti labi, jo īpaši viņu vārtsargs.»

Izdzīvošanas turnīrā pilnās lozes izvilka Latvija un Baltkrievija. Savstarpējā spēlē uzvarēja Latvijas izlase, tāpēc mūsu valstsvienībai 13., bet baltkrieviem - 14. vieta.

2012. gada pasaules čempionāts notiks divās valstīs - Somijā un Zviedrijā. Par spēļu mājvietām kļūs Helsinki un Stokholma. Pēc jaunās kārtības būs divas grupas pa astoņām komandām katrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija4
Austrija1

(2:0, 1:0, 1:1)
Latvija: Bukarts (Meija, 6.), M. Rēdlihs (Saulietis, Bērziņš, 14.), Saulietis (A. Džeriņš, Sotnieks, vair., 23.), Saulietis (Sotnieks, A. Džeriņš, vair., 49.)
Austrija: Rafls (R. Lukašs, Roters, vair., 60.)
Latvija: Masaļskis; Reķis - Pujacs, Cipulis - Vasiļjevs - Ņiživijs, Cibuļskis - Kulda, M. Rēdlihs - A. Džeriņš - Saulietis, J. Rēdlihs - Sotnieks, Meija - Bērziņš - Bukarts, Štāls - Ankipāns - Ķēniņš, Andersons
Metieni: 39:41
Labākais: Kaspars Saulietis

Par 13./16.vietu
Baltkrievija - Slovēnija 7:1
Latvija 3 12:9 6
Baltkrievija 3 17:9 6
Austrija 3 6:13 3
Slovēnija 3 8:12 3

Diena vērtē

Priecēja
Kaspars Saulietis
Edgars Masaļskis
Roberts Bukarts
Der sapurināties
Tādu nebija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?