Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ar pieticīgiem resursiem

Pirms sezonas Anglijas ziemeļrietumu klubs Blackpool tika uzskatīts par izteiktu Premjerlīgas pastarīti un bukmeikeri kā visai iespējamu vērtēja scenāriju, ka klubam beigu beigās turnīra tabulā nebūs vairāk par 10 punktiem, tomēr klubs stabili turas tabulas vidusdaļā.

Pauzēja līdz pēdējam

Bažas par tuvojošos negaisu pastiprināja komandas vadības nogaidošā izturēšanās starpsezonā - atšķirībā no citiem Blackpool lielus pirkumus neveica un tikai tad, kad pirmās spēles jau bija aizvadītas, izdarīja vienu no skaļākajiem darījumiem kluba vēsturē - galdā liekot apaļu miljonu mārciņu, no Championship kluba Leicester tika nopirkts uzbrucējs Dadlijs Juniors (DJ) Kempbels, kurš iepriekšējā sezonā ar īres tiesībām jau spēlēja Blackpool un kļuva par vienu no galvenajiem komandas varoņiem ceļā uz Premjerlīgu. Vienībai bija vēl vairāki papildinājumi, piemēram, Ganas izlases vārtsargs Ričards Kingsons, kuru vasarā redzējām arī pasaules čempionātā, un uzbrucējs Lūks Vornijs, taču tika zaudēts arī viens no vadošajiem pussargiem Barijs Banans, kurš pārgāja uz Aston Villa. Realitātē salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu pamatsastāvs nemaz nepiedzīvoja tik lielas izmaiņas, kā varēja gaidīt, - vismaz seši un dažreiz pat vairāk spēlētāju starta vienpadsmitniekā bija palikuši tie paši. Turklāt arī algu griesti, salīdzinot ar citām komandām, klubam ar vismazāko budžetu Premjerlīgā ir niecīgi - vislabāk atalgotais spēlētājs Skotijas izlases pussargs Čārlijs Adams nedēļā pelna vien 12 000 mārciņu, līgas vidējais rādītājs šajā pozīcijā ir vairāk nekā 25 000.

Par uzbrukuma futbolu

Tomēr jau sezonas pirmajā mačā ar graujošu rezultātu 4:0 viesos tika izcīnīta uzvara pār Wigan Athletic vienību, un tikpat uzbrūkošu futbolu Blackpool turpināja spēlēt arī turpmākajās spēlēs. Pa vidu gan gadījās sagrāve pret Londonas Arsenal 0:6, taču pat pēc aizsardzības līdera Īana Evata noraidījuma komanda nevis iesēdās aizsardzībā, cenšoties nosargāt cerīgo 0:1, bet devās uzbrukumā ar tikpat lieliem spēkiem kā pirms tam. Tas arī futbolu Anglijā atšķir no futbola daudz kur citur - līdzjutēji ir ļoti prasīgi, un komandas reti iesēžas aizsardzībā, šādā veidā cenšoties nosargāt sev labvēlīgu rezultātu. Pirms dažām nedēļām kritisko nostāju mīkstināja arī totalizatoru kantori, pirmo reizi vairs neuzskatīdami blekpūliešus par galvenajiem kandidātiem uz izkrišanu no līgas. Negaidītu pakalpojumu var izdarīt divas laikapstākļu dēļ pārceltās Premjerlīgas spēles. Abi mači - pret Manchester United un Tottenham Hotspur - būs jāaizvada janvārī un februārī, kad abām komandām tuvosies vai pilnā sparā ies vaļā Čempionu līgas spēles. Kalendārs grandiem būs ļoti saspringts, jo būs jāspēlē arī parastie sezonas mači un kādai spēlei spēka var nepietikt. Zīmīgi, ka pēdējais mačs pret londoniešiem netika atcelts sniega un aukstuma dēļ. Blackpool gan nav apsildāma laukuma, taču tas tika noklāts ar speciālu plēvi, un spēlēt varēja. Spēle tika atcelta drošības apsvērumu dēļ - Britu salās nav tādas mūspusē pašsaprotamas lietas kā ziemas riepas, un, iedomājoties, kas notiktu, ja visi 17 000 skatītāju pa slidenajiem ceļiem ar saviem spēkratiem dotos uz stadionu, nudien kļūst nedaudz baisi. Runāt par to, ka blekpūlieši noteikti paliks Premjerlīgā, ir pāragri, jo vēl nav sasniegts pat ekvators. Tomēr plats solis šī mērķa virzienā ir sperts. Teorētiski aprēķini rāda, ka vēl ar piecām sešām uzvarām un pāris neizšķirtiem varētu pietikt.

Ar skatu uz Latviju

Patīkami, ka klubs pēc šī gada labākā Latvijas futbolista Kaspara Gorkša pārcelšanās uz QPR vienību nav zaudējis saikni ar Latviju. Vairāki spēlētāji, arī Latvijā par ļoti talantīgu uzskatītais Aleksandrs Cauņa, klubam izrādījušies par vāju.

Spriežot pēc internetā atrodamā spēles sastāva atreferējuma, Cauņa nespēja sevi apliecināt kluba jauniešu un ceturtās līgas komandas dublieru duelī un nebija pietiekami labs Premjerlīgai. Taču janvārī uz pārbaudi Blekpūlā atkal varētu ierasties Kaspars Dubra un Artūrs Zjuzins.

Pasaules spēcīgākās futbola līgas līmenis abiem gan vēl par augstu, taču, ja komandas galvenais treneris Īans Halovejs, kurš vairākus gadus bija Vitālija Astafjeva treneris Bristol Rovers komandā, teiks jāvārdu, puiši varētu tikt izīrēti vājāku līgu komandām un progresa gadījumā papildināt sastāvu nākotnē.

Decembra vidū stažēties klubā bija ieradušies divi perspektīvi Latvijas treneri Vladimirs Babičevs (Jūrmala-VV) un Dainis Kazakevičs (FK Jelgava), tāpēc var prognozēt, ka pienāks laiks, kad Blackpool redzēsim vēl kādu latvieti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

Anglijas premjerlīga
Man. United 17 10 7 0 +22 37
Man. City 19 10 5 4 +12 35
Arsenal 17 10 2 5 +15 32
Chelsea 17 9 4 4 +19 31
Bolton 19 7 8 4 +7 29
Tottenham 17 7 6 4 +3 27
Sunderland 19 6 9 4 +1 27
Stoke 18 7 3 8 +1 24
Newcastle 18 6 4 8 -1 22
Liverpool 17 6 4 7 -1 22
Blackpool 16 6 4 6 -5 22
West Brom 18 6 4 8 -7 22
Blackburn 19 6 4 9 -7 22
Everton 18 4 9 5 -1 21
Aston Villa 17 5 5 7 -9 20
Wigan 18 4 7 7 -14 19
Birmingham 17 3 9 5 -3 18
Fulham 18 2 10 6 -6 16
West Ham 19 3 7 9 -13 16
Wolverhampt. 18 4 3 11 -13 15

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?