Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Ar pirkstiņu urbina apmetumu...

Ilze Auzāne

«Zolitūdes traģēdija ir sāpīga ikvienam no mums, tāpēc esam pieņēmuši lēmumu šosestdien iecerēto labdarības koncertu pārcelt uz nākamo gadu,» par Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas atbalstam plānoto pasākumu saka Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa. Tā vietā grupas Prāta vētra solists Renārs Kaupers kopā ar citiem mūziķiem, kas vēlējās uzstāties koncertā, 30. novembrī dosies uz nodaļu, lai izteiktu bērniem un vecākiem savu atbalstu un apņemšanos palīdzēt arī turpmāk.

Šis ir jau piecpadsmitais gads, kad risinās labdarības akcija Saulainas dienas, ko 1998. gadā sāka īstenot laikraksts Diena. «Līdz tam Latvijā nekas tāds nebija bijis: no padomju laikiem bija saglabājies priekšstats, ka par visu ir atbildīga valsts, bet Rietumu modelis - tie, kuriem iet labāk, ziedo tiem, kuriem iet sliktāk, - tikai sāka dzīt pirmos asnus,» atceras žurnāliste Aiva Kalve, kura par Saulainām dienām rakstījusi kopš to pirmsākumiem. «Tu aizej uz slimnīcu un redzi - krāsa nodrupusi, caurumi sienā -, es pilnīgi varēju iztēloties, kā tas mazais, slimais bērniņš, kurš tur guļ viens bez mammas prom no mājām, ar pirkstiņu tos urbina un birst apmetums,» stāsta žurnāliste. Kopā ar kolēģiem radītās publikācijas nodrošinājušas šīs akcijas caurskatāmību, kas veicinājusi uzticēšanos, - cilvēki ziedojuši ne tikai naudu, bet arī būvmateriālus, savu darbu un mīlestību.

Ar sabiedrības atbalstu pirmā tikusi rekonstruēta Ķirurģijas onkoloģijas nodaļa, pēc tam - Ausu, deguna un kakla slimību nodaļa. «Tā atradās Bērnu slimnīcas vecajā korpusā, pat nevarēja iedomāties, ka tajā ārstējas bērni, - šķita, ka tā ir kāda saimniecības ēka,» iespaidos dalās Aiva Kalve. Kopumā šajos gados par saziedotajiem līdzekļiem ir izremontētas divas Bērnu slimnīcas nodaļas, uzcelta 16. nodaļas piebūve, izremontēta un iekārtota Rīgas Centrālās bibliotēkas filiāle Saulaino dienu bibliotēka, slimnīcas nodaļās izvietoti datori un ierīkots bezvadu internets, rekonstruēta un iekārtota Bērnu slimnīcas Vecāku māja, kā arī izveidota vietne slimnicaberniem.lv un paveikti citi darbi.

Pagājušā gada oktobrī Bērnu slimnīcas fonds kopā ar domubiedriem sāka akciju, lai piesaistītu līdzekļus Hematoonkoloģijas nodaļas rekonstrukcijai, kurai ir nepieciešami vēl 200 000 latu. «Man ir liels prieks, ka tiek sperts nākamais solis,» norāda Aiva Kalve. «Ja apkārt viss ir drūms un sadrupis, tas rada nospiedošu garastāvokli, bet izremontētas un krāsainas telpas - pozitīvas emocijas un cerību.» Aicinām visus būt atsaucīgiem un iesaistīties labdarības akcijā, zvanot pa ziedojumu tālruni 90006486 un ziedojot vienu latu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?