Aromātiski, viegli, bez cukura
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Liellopu gaļas salāti taizemiešu gaumē
4 personām: 400 g vērša filejas, 250 g uz pusēm pārgrieztu ķiršu tomātu, garo gurķi, 2 plāni sašķēlētas šalotes, pusbuntīti kinzas, 2 sakapātus sarkanos čili piparus bez sēklām, augu eļļu. Uzlējumam: 75 ml saldā čili mērces, 2 laimus, kam sula izspiesta un miziņa sarīvēta, ēdamkaroti rīsu etiķa, ēdamkaroti zivju mērces (Fish sauce), 2 tējkarotes brūnā cukura
Sagriež fileju plānās šķēlēs - to vieglāk izdarīt, iepriekš uz stundu atdzesējot gaļu saldētavā, lai tā nedaudz sastingst. Sakarsē pannu. Uzlej filejas šķēlēm dažus pilienus eļļas un sajauc. Cep pa saujai 3-4 minūtes, līdz brūnas. Izņem no pannas un pārklāj ar foliju. Bļodā sajauc tomātus, gurķi, šalotes, kinzu un čili. Maisa, līdz cukurs izkusis. Iejauc salātos kopā ar filejas šķēlēm.
Fenheļa un kazas siera salāti
6 personām vajadzēs: 2 galviņas radičio vai citu salātu, (radičio piešķirs salātiem krāsu), 2 mazas, uz pusēm pārgrieztas un plāni sašķēlētas fenheļa galviņas, mazu, plāni sašķēlētu sarkano sīpolu, sakapātus pētersīļus, ēdamkaroti olīveļļas, ēdamkaroti svaiga
citrona sulas, 75 g fetas siera
Lielā bļodā sajauc salātus, fenheli, sīpolu un pētersīļus. Sajauc eļļu un citrona sulu. Sadrupina sieru un iejauc salātos kopā ar uzlējumu. Ja vēlas, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Citāds Ziemassvētku pudiņš
8 personām vajadzēs: ēdamkaroti želatīna
75 ml auksta ūdens
450 ml vājpiena
šķipsniņu sāls
ēdamkaroti cietes
3 olas
pusotru ēdamkaroti mākslīgā saldinātāja
tējkaroti vaniļas ekstrakta
2 tējkarotes ruma ekstrakta
Mazā bļodiņā iekaisa želatīnu ūdenī. Sajauc katliņā 375 ml vājpiena ar sāli. Iejauc cieti, kas izkausēta atlikušajā vājpienā. Katliņu liek virs cita katla ar vārošu ūdeni un karsē, nepārtraukti maisot, līdz masa sāk biezēt. Sakuļ olu dzeltenumus, uzmanīgi iejauc kādu karoti karstās masas, tad maisot pievieno dzeltenumus karstajai masai. Vāra pāris minūšu, noņem no uguns un iejauc izkausēto želatīnu. Atdzesē, palaikam apmaisot. Iejauc saldinātāju un abus ekstraktus. Sakuļ olu baltumus un iecilā želatīna masā. Liek ledusskapī.
Cepti brūnie rīsi
4 personām: 2 tējk. augu eļļas, 2 tējk. sarīvēta svaiga ingvera saknes, 4 plāni sašķēlētus sīpolus, sakapātu sarkano saldo piparu bez sēklām, 1/4 sarīvēta sarkanā kāposta galviņas bez kacena, 200 g vārītas sadrupinātas vistas filejas, 500 g novārītu, atdzesētu brūno rīsu, ēdamk. sojas mērces, ēdamk. zivju mērces, ja vēlas - sakapātu sarkano čili piparu bez sēklām
Pannā sakarsē eļļu un minūti maisot cep ingveru un sīpolus. Pievieno kāpostus un saldo piparu un cep maisot pāris minūšu. Pievieno gaļu un minūti maisot karsē. Pievieno rīsus un minūti maisot karsē.
Svaigu citronu sniegs
6-8 personām: ēdamk. želatīna, 375 ml auksta ūdens, pusotru ēdamk. mākslīgā saldinātāja, šķipsniņu sāls, tējk. sarīvēta citrona miziņas, 75 ml citrona sulas, 2 olu baltumus
Katliņā ielej nedaudz ūdens un ieber želatīnu. Liek uz lēnas uguns, maisa, līdz želatīns izkusis. Noņem no uguns, iemaisa sāli un saldinātāju. Maisa, līdz izkusuši. Pievieno atlikušo ūdeni, citrona miziņu un sulu. Liek ledusskapī, līdz masa gandrīz sacietējusi. Liek aukstā bļodā, kas iesēdināta traukā ar ledu. Pievieno nesakultus olu baltumus. Kuļ ar elektrisko maisītāju aptuveni 10 min. Pasniedz ar mākslīgo putukrējumu vai olu mērci.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri