Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Atbalsts datorstudijām

Astoņi informācijas tehnoloģiju studenti pagājušajā nedēļā saņēmuši stipendijas Ls 1000 apmērā savam pirmajam studiju gadam.

Šādas stipendijas jau piekto gadu pēc kārtas augstskolu pirmā kursa studentiem piešķir IT kompānija DPA sadarbībā ar Latvijas Izglītības fondu un Izglītības un zinātnes ministriju. Stipendijas tiek pasniegtas konkursa Nāc studēt informācijas tehnoloģijas - mēs atbalstīsim! uzvarētājiem. Kopējais stipendiju saņēmēju skaits nu jau pārsniedz 50 studentu, bet kopējais piešķirtā finansējuma apjoms - 52 000 latu.

Pieteikties stipendijām ik gadu var jebkurš 12. klases absolvents, kurš savas tālākās studiju gaitas saista ar IT. Viens no galvenajiem kritērijiem ir katra pretendenta motivācija un pamatojums, kādēļ viņš vai viņa vēlas studēt IT zinātnes, kā arī attiecīgā pretendenta sekmes un ārpusskolas intereses un sasniegumi.

Stipendijas šogad saņēmuši seši jaunieši, kas izvēlējušies studēt LU bakalaura studiju programmā Datorzinātnes: Jaunogres vidusskolas absolvents Aleksandrs Sokolovs, Daugavpils Krievu vidusskolas - liceja absolvents Bogdans Ozerkins, E. Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas absolvents Osvalds Neiders, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas absolventi Andrejs Kuzņecovs un Pēteris Lauris, kā arī Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas absolvents Māris Jankovskis. Tāpat stipendija piešķirta Dāvim Cīrulim, kas pabeidzis Kuldīgas 2. vidusskolu un datorzinātnes sācis studēt Ventspils Augstskolā, kā arī Laurim Jansonam - Valmieras Valsts ģimnāzijas absolventam un patlaban jau Vidzemes Augstskolas bakalaura studiju programmas Informācijas tehnoloģijas 1. kursa studentam. Jāpiebilst, ka Bogdans Ozerkins saņēma arī specbalvu (planšetdatoru), kādu konkursa rīkotāji šogad piešķīra pirmoreiz - par jau īstenotu IT projektu. Bogdans savā skolā izstrādājis un ieviesis projektu Apmācošā testu sistēma, kas nodrošina interaktīvās apmācības integrēšanu skolas mācību procesā.

«Ideja par stipendijām pirms pieciem gadiem radās kā vēlme atbalstīt un motivēt talantīgākos jauniešus izvēlēties IT studijas, jo bija skaidrs - ja gribam Latvijā attīstīt IT nozari, būs nepieciešami IT speciālisti. Drīz sapratām, ka DPA atbildība nebeidzas tikai ar stipendijas piešķiršanu. Lielai daļai stipendiātu DPA speciālisti ir bijuši arī mentori un skolotāji, palīdzot iegūt pirmo praktiskā darba pieredzi IT uzņēmumā. Mums ir gandarījums par paveikto un arī par to, ka ar katru gadu arvien vairāk uzņēmumu gan no IT, gan citām nozarēm uzsāk arvien jaunas atbalsta programmas talantīgākajiem studentiem,» saka Juris Vilders, DPA vadītājs. Ceturtā daļa no visiem piecu gadu stipendiātiem pabijuši praksē DPA, savukārt pastāvīgā darbā uzņēmumā šobrīd strādā pieci no iepriekšējo gadu stipendiātiem. Faktiski visi DPA stipendiju konkursa uzvarētāji ir palikuši IT nozarē - daudzi strādā par programmētājiem, ir arī sistēmu administratori, konsultanti, asistenti un zinātniskie asistenti. Vienam no stipendiju laureātiem šobrīd ir jau savs uzņēmums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?