Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Atdzīvināt kā princesi. Ar skūpstu un mīlestību

Inta Biezā

Vecmīlgrāvja Attīstības biedrības valdes priekšsēdētāja

Ziemeļblāzma ar savu bagāto kultūrvēsturi, tradīcijām, pat ar unikālo arhitektonisko veidolu ir svarīga vietējiem iedzīvotājiem, visiem rīdziniekiem un visai Latvijai. Protams, to vajag «atdzīvināt» kā princesi - ar skūpstu un mīlestību. Svarīgi, lai vietējie varētu saturīgi attīstīt savus talantus un pavadīt brīvo laiku, lai katrai gaumei atrastos kas piemērots. Liela nozīme būs bibliotēkai ar bagātīgu grāmatu klāstu. Šeit taču ir lielākā balles zāle Latvijā! Kāpēc lai te nenotiktu starptautiski balles un sporta deju konkursi? Ne jau tikai Rundālē var inaugurēt prezidentus un rīkot pieņemšanas pilī. Teātri, koncerti, izstādes, dzejas lasījumi, kino, zaļumballes parkā... Kur vēl tā ir? Var tikai novēlēt - lai darbiniekiem pietiek spēka to visu īstenot. Sakāt skaista vieta, bet tālu? Kāpēc tad mums nav tālu uz Rīgas centru vai citām Latvijas vietām? Attālums taču abos virzienos vienāds. Brauc 2., 24., 19., 29. autobuss, 200., 224. mikroautobuss, bet elektriskais vilciens līdz Ziemeļblāzmas dzelzceļa stacijai 20 minūtēs atved. Pat veloceliņš pie mums atved.

Tatjana Krivenkova

Tautas tēlotājas mākslas studijas Ziemeļblāzma vadītāja

Augusts Dombrovskis veidoja šo kompleksu vietējai «lietošanai», un, man liekas, tieši tā ir atbilde. Man vienmēr šķiet patīkami viesoties tur, kur cilvēki labi dzīvo paši sev. Strādājot kultūras centrā, redzu, cik tas ir nepieciešams vietējiem. Cilvēki nāca uz nodarbībām arī tad, kad nebija apkures, - ziemā! Es priecājos par rekonstrukciju. Centra galvenā funkcija būtu panākt, lai uzlabojas dzīves kvalitāte ne tikai caur iespēju baudīt kultūru. Lielas cerības lieku uz to, ka pilsētas vadība beidzot sāks risināt infrastruktūras problēmas. Pati bieži vien nervozēju, sēžot sastrēgumos, skaitot nebeidzamas kravas vagonu virtenes, braucot uz kādu pasākumu centrā. Tas vēl viens arguments kultūras centra nepieciešamībai uz vietas. Vajadzētu sakārtot arī tuvāko apkārtni - kaut ar talku palīdzību - un apzināt vietējos gidus, kas varētu izrādīt apkārtni. Pilī plānotās izstādes man liekas interesantas, un uzskatu, ka mums pamatā jārāda augstas kvalitātes profesionālā māksla. Esmu droša, ka būs atsaucība no mākslinieku puses, jo Dombrovska vārds raisa viscēlākās jūtas. Mums ļoti paveicās ar attīstības direktori, tamdēļ ir sajūta, ka ar pils «iekšām» viss būs kartībā - atliek vien to darīt zināmu rīdziniekiem un pilsētas viesiem.

Roberts Mūzis

Gleznotājs, vecmīlgrāvietis

Uz Ziemeļblāzmu tagad vairāk raugos nostalģiski, jo pils dzīve bija stipri apstājusies. Kādreiz te atradās apkaimē vienīgais kinoteātris, lejā, pagrabā, bija sporta centrs un, protams, notika atpūtas vakari, balles. Nekas cits toreiz mums nebija pieejams. Grūti ir otrreiz iekāpt tajā pašā upē, tāpēc droši vien vajag jaunas idejas. Jāsaprot, ko tagad cilvēki vēlas. Būtu jāceļ pils prestižs. Man tāda doma, ka varbūt domei būtu jāpiešķir šeit telpas, piemēram, kādam starptautiskam centram, kur apgrozītos cilvēki. Bet varbūt vajag tieši pretēji - kāpēc gan nevarētu būt, piemēram, boulings? Vai tā ir kultūra, nezinu, taču piesaiste katrā ziņā. Profesionālo mūziķu koncerti varētu būt, taču mūsdienu mērogiem tie ir ļoti intīmi pasākumi. Lai atpelnītu izdevumus, biļetēm jābūt ļoti dārgām. Nepieciešamas Rīgas domes dotācijas. Runājot par amatierpulciņiem, jāņem vērā apkaimes lielais krievu tautības iedzīvotāju skaits, kuriem piedāvājums nav pietiekams. Vajadzētu ko tādu, kas gan latviešiem, gan krieviem būtu pieņemams.

Viedokļus apkopoja Lana Kazlauskiene

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?