Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Atgriezies uz ilgāku laiku

Nekur nav tik labi kā mājās. Lai šī patiesība Laura Dārziņa gadījumā vēlreiz apstiprinātos hokeja laukumā! Veselības likstu nomocītais Latvijas izlases uzbrukuma līderis Dārziņš parakstījis ilgtermiņa līgumu ar Rīgas Dinamo. «Cerams, ka nākamās nedēļas mājas spēļu sērijā Lauris jau varēs doties laukumā,» Dinamo ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs Dienai ieskicēja optimistisku scenāriju.

Decembrī KHL klubs Čeļabinskas Traktor pēc abpusējas vienošanās lauza līgumu ar Dārziņu. Izveidojusies situācija bija ļoti raksturīga Krievijas hokejam. Lauris ārstēja kājas augšstilba aizmugurējā muskuļa savainojumu, pagājušās sezonas Gagarina kausa finālists Traktor nespēja attālināties no play-off bīstamās zonas, un, kā tas tādos gadījumos mēdz būt, pa varas vertikāli uz leju tika raustīti visi striķi, lai komandas sniegums uzlabotos. Tā arī savainojumu pilnībā neizārstējušais Dārziņš tika sūtīts laukumā, un iznākums būtībā bija jau iepriekš paredzams - Laurim kļuva sliktāk, spēlēt viņš nevarēja.

Par spīti tam, ka veselības likstu dēļ Dārziņš nepavadīja visu līguma termiņa laiku arī iepriekšējā klubā Kazaņas Ak Bars, spēlētāju tirgū par viņu joprojām ir interese. Pēc Laura aizbraukšanas no Čeļabinskas daži KHL klubi taustījās ap viņa variantu, tāpēc labi, ka īstajā laikā aktivitāti izrādīja Dinamo. «Kad Lauris atgriezās mājās, sagadījās, ka no Maskavas kopā lidojām uz Rīgu,» pirmos soļus ceļā uz jauna līguma parakstīšanu ar Dārziņu atklāja Sējējs. «Tad arī bija iespēja trīs stundas ar viņu par visu izrunāties, bet galvenais - vajadzēja tikt skaidrībā, cik nopietns ir savainojums. Jau nākamajā dienā sazinājos ar komandas ārstu Āri Aivaru, un palīdzējām Laurim veikt padziļinātu medicīnisko apskati. Atklājās, ka situācija nav nemaz tik bēdīga. Muskuļu audi vienkārši nebija pilnībā saaudzēti.»

Rīgas kluba vadītāji jau sākotnēji norādīja uz to, ka Dārziņš viņus interesē ne tikai līdz šīs sezonas beigām. «Laurim piedāvāju līgumu arī uz nākamo sezonu, bet viņš pats izrādīja vēlmi labprāt palikt komandā arī uz vēl ilgāku termiņu. Viņam ir tikai 28 gadi, tāpēc arī no kluba pozīcijām šāds variants bija pieņemams,» konkrētu līguma termiņu Sējējs gan neatklāja.

Dinamo centīsies neuzkāpt uz Traktor grābekļa. Dārziņš spēlēs, kad būs pilnībā gatavs to darīt. «Tuvākajās dienās Laurim paredzēta vēl viena padziļināta medicīniskā apskate. Es nesolu, ka viņš spēlēs jau pirmdien Rīgā pret Admiral, bet mājas spēļu sērijā, cerams, viņš atgriezīsies laukumā.»

Uz papīra treneri esot Dārziņam ieskicējuši vietu kādā no trijniekiem. Kārtis pagaidām netiek atklātas. «Kādā no pirmajām trijām maiņām viņam vieta būs,» nosmēja Sējējs.

Šāds pavērsiens mudinās sasparoties vienu otru uzbrucēju. Līdz pārejas termiņa pēdējam datumam 15. janvārim nav izslēgta šķiršanās ar kādu no uzbrucējiem, bet arī pēc tam esot iespējami varianti, kā atbrīvoties no spēlētājiem, kuri neattaisno uz viņiem liktās cerības. Spēlētāju tirgū esot sarosījušies Krievijas augstākās līgas klubi, jo īpaši no Urālu reģiona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Lauris Dārziņš

Dzimis 1985. gada 28. janvārī Rīgā
Augums 190 cm, svars 90 kg
Ģimenes stāvoklis: precējies, sieva Lelde, nepilnus četrus gadus vecs dēls Henrijs L. Dārziņš
Komanda: Rīgas Dinamo
Spēlējis: Kelovnas Rockets (WHL), Tamperes Ilves (Somija), HC Vsetina (Čehija), HK Gomeļ (Baltkrievija), Ak Bars, Traktor (KHL)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?