Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Atklājas iespējamie LTV valdes pārstāvji

Konkursa otrajā kārtā uz Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu amatiem, iespējams, iekļuvis arī bijušais LTV ģenerāldirektors Rolands Tjarve, mediju holdinga Baltic Media Alliance kādreizējais izpilddirektors Ivars Belte, kā arī TNS Latvia valdes priekšsēdētāja Ginta Krivma, liecina portāla Diena.lv rīcībā esošā informācija. Aptaujātie eks-perti norāda, ka konkursa pretendentu neatklāšana kaitē LTV tēlam, jo arī līdz šim LTV vadība izvēlēta necaurspīdīgā veidā.

Kā ziņots, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nobalsojusi par deviņiem kandidātiem, kas iekļuvuši LTV valdes locekļu konkursa otrajā kārtā. NEPLP pagaidām nepublisko otrās kārtas pretendentu vārdus, solot tos atklāt publiskā diskusijā 25. februārī, kad notiks tikšanās ar LTV darbiniekiem. Pretendentu izvērtēšana notiks līdz 28. februārim.

Konkursa otrās kārtas pretendentu vidū, iespējams, ir arī vairāki LTV līdzšinējie administrācijā ilgstoši strādājoši cilvēki - LTV1 kultūras, izklaides un bērnu raidījumu satura redaktore Daina Markova, kā arī LTV7 satura redaktore Jana Semjonova, kura portālam apstiprināja savu iekļūšanu konkursa otrajā kārtā. Viņa savā darbā kā galveno prioritāti izvirza kvalitatīvu televīzijas saturu, kura galvenie «vaļi» ir ziņas un informatīvie raidījumi. D. Markova savu dalību konkursā noliedza.

R. Tjarve apgalvo, ka neesot informēts, vai iekļuvis konkursa otrajā kārtā. G. Krivma atzīst, ka viņai šāds piedāvājums patiešām ir izteikts, par ko ir informēta arī viņas esošās darbavietas vadība. «Tālāk es nevaru neko citu komentēt. Es taču vadu pilnīgi citu uzņēmumu, un man arī nav detalizētākas informācijas,» sacīja G. Krivma. NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants informāciju par potenciālajiem kandidātiem nekomentē, norādot, ka viņam «nekādi uzvārdi neesot zināmi».

NEPLP locekle Aija Cālīte-Dulevska norādīja, ka starp deviņiem otrajā kārtā iekļuvušajiem pretendentiem ir arī ar televīziju nesaistīti kandidāti. Par to, kādēļ tik daudz uzvārdu tomēr ir saistīti ar LTV, ieskaitot pat bijušo ģenerāldirektoru, Dulevska norāda, ka viens no svarīgiem priekšnoteikumiem kandidātiem ir darba specifikas pārzināšana, jo viņiem jau nākamajā dienā pēc stāšanās amatā būs jāspēj nodrošināt, lai ar līdzšinējiem resursiem LTV sekmīgi spēj nostrādāt līdz jauna sabiedriskā medija izveides brīdim.

Aptaujātie eksperti uzskata, ka NEPLP jau tagad būtu jāpublisko to deviņu kandidātu vārdi, kas turpina pretendēt uz LTV valdi. Sabiedrības par atklātību Delna padomes priekšsēdētāja Inese Voika uzskata, ka šāda rīcība vairotu sabiedrības uzticību pašam atlases procesam, ka tas ir caurspīdīgs un brīvs no politiskas ietekmes. Tas, viņasprāt, ir īpaši svarīgi tāpēc, ka līdz šim LTV vadība ir izvēlēta necaurspīdīgā veidā. Arī Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka uzskata, ka NEPLP būtu jāatklāj visu kandidātu vārdi, jo tad būtu mazāk spekulāciju.

Turpretī žurnālistei Baibai Strautmanei radies iespaids, ka personāla atlases uzņēmums Fontes cenšas atrast labus un profesionālus cilvēkus, kuri varētu izglābt radošā un strukturālā krīzē ieslīgušo LTV. «Ja tiek meklēti tiešām profesionāli cilvēki, kas varētu kompetenti darīt darbu, es ļoti labi saprotu to argumentu, ka acīmredzot vismaz lielai daļai jau šobrīd ir darbs. Tāda priekšlaicīga parādīšanās publiskajā apzelēšanā nekādā veidā nevar nākt cilvēkam par labu,» uzskata žurnāliste.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?