Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Atspēriena punkts

Jauno tenisistu Artūra Kazijeva un Miķeļa Lībieša iekļūšana Jūrmalas Future dubultspēļu turnīra finālā ne tikai iepriecināja Latvijas tenisa cienītājus, kuri līdz pat sacensību izskaņai varēja atbalstīt savējos, bet arī ļāva sportistiem iegūt ATP reitinga punktus vismaz dubultspēlē. Iekļūstot pasaules rangā, paveras vieglāks ceļš uz starptautisku turnīru pamatsacensībām. Tomēr šāda iespēja vēl ir jāizmanto un jācīnās par punktu skaita papildināšanu.

Latvijas Deivisa kausa komandas kapteinis Ģirts Dzelde uzskata, ka septiņpadsmit gadu veco tenisistu iekļūšanu Latvijas Future sērijas dubultspēļu turnīra finālā nevajadzētu pārvērtēt, jo tas tomēr pasaules turnīru hierarhijā ir viens no zemākajiem līmeņiem. «Līdz lielākajiem turnīriem viņiem vēl ļoti tāls ceļš ejams. Jūrmalas turnīrs ir apakšgalā pat starp Future sērijas sacensībām, un tenisisti uz to īpaši neraujas. Turklāt dubultspēle nav tik prestiža kā vienspēle, tāpēc tajā parasti nav spēcīgākā sastāva,» spriež Dzelde. «Tomēr viņu vecumā šis sasniegums ir ļoti labs. Artūrs un Miķelis tikai sāk savu ceļu lielajā tenisā. Lielākā daļa viņu pretinieku bija krietni vairāk nobrieduši.»

Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Jānis Pliens atzīst, ka Kazijeva un Lībieša iekļūšana finālā viņu patīkami pārsteigusi, tomēr arī atklāj, ka ar viņiem jau ilgāku laiku saistītas lielas cerības. «Iekļūšana finālā ir labs sasniegums. Labs atspēriena punkts turpmākajai karjerai. Dažkārt gan palīdzēja veiksme, taču bez tās arī nevar. Pagaidām viņiem vēl nav tāda līmeņa, lai regulāri pārspētu pieredzējušākus tenisistus. Daudz jāstrādā arī pie fiziskās sagatavotības,» uzsver ģenerālsekretārs. «Svarīgs ir arī finansiālais atbalsts. No savienības puses darām visu, ko varam, tomēr mums līdzekļi ir ierobežoti.»

Pliens uzskata, ka Kazijevs un Lībietis, kā arī piecpadsmit gadu vecais Mārtiņš Podžus varētu būt Latvijas Deivisa kausa komandas nākamā paaudze. Podžus pērn iekļuva Eiropas U-14 čempionāta finālā, bet pavisam nesen aizspēlējās līdz U-16 čempionāta astotdaļfinālam.

Deivisa kausa komandas kapteinis Dzelde atklāj, ka nesen bijis plāns vienībā iesaistīt Kazijevu, tomēr pēdējā brīdī iecere atlikta. «Izlasei jāsasniedz rezultāts, tāpēc nevaram atļauties daudz eksperimentēt. Jau tad, kad kļuvu par kapteini, teicu, ka jāspēlē tiem, kuri ir augstāk rangā. Tas ir visobjektīvākais spēju noteikšanas mērs,» pārliecināts ir Dzelde. Kapteinis cer augustā sarīkot kontroltreniņu ar komandas tuvākajiem kandidātiem, lai redzētu tos klātienē.

Pozitīvas iezīmes ir arī Latvijas dāmu tenisā. 19 gadu vecā liepājniece Anastasija Sevastova jau ielauzusies WTA labāko simtniekā. Labus rezultātus uzrāda Diāna Marcinkeviča, bet aiz viņām vēl ir vesela plejāde jaunu spēlētāju ar labu potenciālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teniss

Latvijas tenisistu vietas ATP rangā - šonedēļ, augstākā vieta un pozīcija 18 gadu vecumā
Ernests Gulbis 62. 38. 201.
Andis Juška 266. 240. 1289.
Deniss Pavlovs 278. 263. -
Kārlis Lejnieks 576. 462. -
Adrians Žguns 583. 583. -

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?