Lai gan daudziem šādi pētījuma rezultāti ir liela vilšanās, zinātnieki un uztura eksperti uzsver, ka augļu un dārzeņu ēšana ikdienā joprojām tiek uzskatīta par veselīgas un sabalansētas diētas nosacījumiem. Jāatceras arī, ka vēzi izraisa ne tikai ģenētiska iedzimtība, bet arī neveselīgi dzīvesstila paradumi. Piemēram, citi pētījumi liecina, ka augļu un dārzeņu iekļaušana ikdienas ēdienkartē ievērojami samazina aptaukošanās risku, saslimstību ar aterosklerozi un tādējādi arī sirdslēkmju un insulta saslimšanas risku. Cilvēks, ēdot augļus un dārzeņus, «jūtas veselīgāk», saka eksperti.
Eksperti arī uzsver, ka dažas augļu un dārzeņu šķirnes var saturēt dažādas bioloģiski aktīvas vielas, kurām piemīt dziedinošas īpašības, kas var mazināt dažu veidu audzēju risku un citas saslimšanas. Tāpēc turpmākā pētniecība, aicina zinātnieki, jākoncentrē uz konkrētu augļu un dārzeņu aktīvo vielu izpēti. Piemēram, pētījumi liecina, ka likopēns, kas atrodas tomātos, palīdz aizsargāties pret prostatas vēzi un mazināt aptaukošanos.