Šīs šķirnes pipars ir ap 2,5 centimetriem garš un pēc zinātnieka Vilbura Skovila vārdā nosauktās skalas asuma vienībās skovilos sasniedz 1,46 miljonu atzīmi. Tādējādi jaunais čili pipars, visticamāk, pārspēs šā gada februārī Ginesa rekordu grāmatā reģistrēto Naga Viper, kura asums mērāms 1,38 skovilos.
«Vispirms jūt garšu, un tikai tad seko karstums,» Marselu de Vitu, kuru var dēvēt par pasaulē asākā čili pipara radītāju, citējis Reuters. Turklāt pipars pēc garšas atgādina augļu salātus, no kuru kompozīcijas īpaši var izcelt banānu un apelsīnu kombināciju. Taču pat šķietami saldā augļu garša neslāpē pipara asumu. Tā nobaudītāji Austrālijas ziņu portālam Brisbane Times stāstīja, ka izjūtas varot pielīdzināt lodāmura iebāšanai mutē. «Man bija halucinācijas, un vajadzēja atgulties, es nevarēju 20 minūtes pastaigāt, biju apreibis,» par Trinidad Scorpion Butch T blakusefektiem stāstīja tā radītājs.
Taču īpaša piesardzība jāvelta čili pagatavošanas laikā. Ādas saskare ar tā sulu nav patīkama, jo pēc tam kontaktvietā vēl divas dienas jūtot pulsējošu karstumu. Taču, gatavojot mērci no pasaulē asākā čili, jāvelk speciāls aizsargtērps, kas pasargā no gatavošanas procesā virmojošās dūmakas. Sagaidāms, ka pasaules veikalu plauktos drīz parādīsies arī mērce Scorpion Strike, kas gatavota no jaunā pipara.