Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Bailes būtu jākliedē

Aldis Bite

Pēdējā laikā būtiski pieaugusi satiksmes intensitāte Pierīgā, un smaga situācija izveidojusies tiem ogrēniešiem un Tīnūžu iedzīvotājiem, kuri uz darbu Rīgā ik rītu dodas pa P5 jeb Ulbrokas-Tīnūžu ceļu. Satiksmes intensitāte no rītiem ir milzīga! Daļa automašīnu gan Sauriešos nogriežas uz Granīta ielu, lai pa to garām Rīgas TEC 2 un citiem uzņēmumiem brauktu līdz T veida krustojumam ar Krustpils ielu, taču lielākā autovadītāju daļa pa P5 turpina braukt Ulbrokas virzienā.

Jāatgādina, ka Ulbroka, apdzīvota vieta Pierīgā, Stopiņu novada administratīvais centrs, kas atrodas ceļu Rīga-Ērgļi (P4) un Ulbroka-Ogre (P5) krustpunktā, nesenā pagātnē kļuvusi par populāru dzīvojamo rajonu un līdz ar to augusi arī satiksmes intensitāte.

Turklāt tieši Ulbrokā P5 kļūst par galveno - Institūta ielu, kas pavisam netālu no Stopiņu novada domes apraujas ārkārtīgi bīstamā krustojumā ar Ērgļu šoseju jeb P4. Jāpiebilst arī, ka Institūta iela ir blīvi apdzīvota Ulbrokas iela. Neveiklais krustojums patiešām zināms daudziem rīdziniekiem un pilsētā strādājošajiem un 2013. gada janvārī kļuvis par AutoDienas lasītāju visvairāk komentēto krustojumu.

«Par spīti izmaiņām satiksmes intensitātē, šī krustojuma iekārtojums ir nemainīgs. Pēdējā laikā vien atjaunots brauktuves atdalošais marķējums un 207. ceļa zīmes «Neapstājoties tālāk braukt aizliegts» un «STOP» sarkanais astoņstūris uzlikts uz dzeltena, luminiscējošā fona. Avārijas šajā krustojumā notiek bieži. Daudz nav trūcis no tā, lai kāds autovadītājs ietriektos uz Ērgļu ceļa novietotajā piemineklī 1905. gada nemieru dalībniekiem,» savu viedokli vēstulē AutoDienai pauž autovadītājs Jānis.

Savukārt tehnoloģiju eksperts, autovadītājs Kārlis Dambrāns izklāsta, ka no šī krustojuma cenšas izvairīties, lai gan bieži brauc uz Ogres Zilo kalnu trasi slēpot. «Labāk izvēlos apkārtceļu,» uzsver K. Dambrāns.

«Automobiļu rinda pie krustojuma, lai izdarītu kreiso pagriezienu Rīgas virzienā, kļūst jo dienas, jo garāka! Kādēļ neviens neseko anarhijai, kas valda šajā krustojumā, kur viens otru apdzen pa kreiso pusi un kreiso pagriezienu izdara ne tikai divi, bet pat trīs auto vienlaikus,» AutoDienai raksta autobraucējs Pēteris, uzsverot, ka krustojumā būtu vajadzīgs luksofors.

Krustojuma izpētes rītā no 7.45 līdz 8.15 nemanījām karstgalvjus, kas stāvošo transportlīdzekļu rindu apdzītu pa kreiso pusi, taču tās garums tiešām bija iespaidīgs, skaitot automašīnas, skaits sajuka pie 37. auto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Māris Zvirbulis
autoeksperts
Institūta ielas un Ērgļu šosejas krustojums noteikti ir viens no šobrīd bīstamākajiem krustojumiem Pierīgā. Šķērsojot šo krustojumu, nepieciešams veikli grozāms kakls, sānu redze un asa reakcija. Ja Institūta ielas un Ērgļu šosejas krustojumā drīzumā nenovietos luksoforu, ceļu satiksmes negadījumi šķiet gandrīz neizbēgami.

Bez nosaukuma

Liene Avotiņa
autovadītāja
Kopš rīta, kad tik tikko izvairījos no avārijas, baidos braukt no Ogres uz Rīgu pa ceļu P5. Ulbrokas krustojums ir bīstams, tajā cilvēkam jāskatās vienlaikus trijos virzienos un vēl vajag nervus kā striķus, lai nereaģētu uz aizmugurē stāvošo autovadītāju nervozo taurēšanu. Turklāt krustojumā veidojas kilometriem gari sastrēgumi. Krustojumā noteikti vajadzētu luksoforu! Esmu ar mieru par to vākt parakstus, jo «STOP» zīme vien neko nedod.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?